ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Son yolculuğuna arkadaşları uğurladı

İstanbul'da dün vefat eden Devlet Tiyatroları sanatçısı ve oyuncu Sevinç Aktansel Çetinok'u, son yolculuğuna sanatçı arkadaşları uğurlandı.

27.8.2011

Son yolculuğuna arkadaşları uğurladı

Geçirdiği Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığı nedeniyle Kadıköy’de kaldığı bakımevinde 74 yaşında hayatını kaybeden Çetinok için Üsküdar’daki İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi’nde tören düzenlendi.
Çetinok’un fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösteriminin yapıldığı törende konuşan Çetinok’un oğlu Cem Çetinok, annesinin geçirdiği hastalıkla çok mücadele ettiğini ve bu durumun kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Çetinok, “Annem bizim için yaşadı. Ağabeyim için yaşadı. Kadir Gecesi’nde doğmuş, ölümü de Kadir Gecesi’nde oldu. Nur içinde yatsın. Tüm ALS hastaları da inşallah kurtulur” diye konuştu.
Oyuncu Emin Olcay da Çetinok’u uzun yıllardır tanığını belirterek, “Seni asla unutmayacağız. Nur içinde yat. Bu dünyadan çok cesur, temiz ve güzel bir yürek geçti. Seni her zaman hatırlayacağız” dedi.

ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Törende, Çetinok’un diğer arkadaşları da anılarını anlattı.

Törene Kenan Işık, Sumru Yavrucuk, Tülin Oral, Ali Sürmeli, Murat Karasu, Şahin Ergüney, Ayten Uncuoğlu, Hakan Boyav ve Yüksel Arıcı ve orkestra şefi Gürer Aykal’ın da aralarında bulunduğu Çetinok’un sanat camiasından çok sayıda meslektaşı katıldı.

Törende, arkadaşları ve meslektaşları Çetinok’un tabutunun başına gelerek dua etti.

Bu arada, Çetinok’un oğulları Cem ile törene katılamayan Can Çetinok’un da ALS hastası olduğu öğrenildi.

Sevinç Aktansel Çetinok’un cenazesi, buradaki törenin ardından Üsküdar Abdullah Ağa Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazına müteakip götürüldüğü Edirnekapı Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Yorumlar
"Son yolculuğuna arkadaşları uğurladı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Son yolculuğuna arkadaşları uğurladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.