ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ünlü Şarkıcı Nickolas Ashford öldü

R&B hayranlarına kötü haber: Ashford and Simpson ikilisinden Nickolas Ashford 69 yaşında hayata veda etti.

23.8.2011

Ünlü Şarkıcı Nickolas Ashford öldü

Son yıllarında Rhythm and Blues (R&B / Rap caz) türünde dünyanın en iyi 20 ismi arasında gösterilen Ashford and Simpson ikilisinden Nickolas Ashford 69 yaşında öldü. Uzun süredir Gırtlak kanseri tedavisi gördüğü belirtilen ünlü sanatçının Pazartesi günü öğleden sonra hayata gözlerini yumduğu belirtildi.

Aşkları 1963 yılında Harlem’de başlayan ve 1964 yılında New York’ta müzik için bir araya gelen ünlü grubun erkek üyesi Nickolas Ashford, aynı zamanda söz yazarı ve besteci olarak büyük şöhret yakalamıştı. Chaka Khan, Diana Ross, Marvin Gay, Whitney Houston gibi ünlüler onun sözlerini yazdığı şarkılarla büyük şöhret yakalamışlardı,

Özellikle 1980’li yıllarda Solid adlı parçalarıyla büyük ilgi gören karı-koca müzisyenin en beğenilen parçalarından bazıları: it seems to hang on, found a cure, free, Ain’t No Mountain High Enough" ve "Reach Out And Touch Somebody’s Hand" idi. İkilinin ünlü müzisyen Ray Charles ile birlikte seslendirdiği "Let’s Go Get Stoned" adlı parça da 1966 yılında Amerika Listelerinde uzun süre birinci sıradan inmemişti.

Yorumlar
"Ünlü Şarkıcı Nickolas Ashford öldü" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ünlü Şarkıcı Nickolas Ashford öldü ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.