ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bornovada tiyatro rekoru

İzmirde devlet tiyatrolarından sonra tek kadrolu oyunculara sahip kurum tiyatrosu olma özelliği bulunan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) 2011 yılında sergilediği oyunlarla seyirci rekoru kırdı.

15.8.2011

Bornovada tiyatro rekoru

İzmirde devlet tiyatrolarından sonra tek kadrolu oyunculara sahip kurum tiyatrosu olma özelliği bulunan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) 2011 yılında sergilediği oyunlarla seyirci rekoru kırdı. İlk 8 ayda 15 bin 500 seyirciye ulaşan BBŞT, geleceğin tiyatrocularını da yetiştiriyor. BBŞT, yeni sezonu ekim ayında perdelerini Brechtin "Arturo Uinin Yükselişi" adlı oyunla açacak.

Rutin belediye hizmetlerinin yanı sıra sanat ve kültür alanında da öncülük görevi üstlenen Bornova Belediyesi özellikle tiyatro dalında adından söz ettiriyor. İzmirde devlet tiyatrosundan sonra tek kadrolu oyunculara sahip kurum tiyatrosu bulunan Bornova Belediyesi bu alanda önemli çalışmalar yapıyor. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu(BBŞT) 2011 yılını rekor seyirci ile bitiriyor. 2011 yılında iki yetişkin oyunu (Oyunun Oyunu ve İşgüzar Bir Tekerrür) ve bir çocuk oyunu (Lermesin Kalbi) sahneleyen BBŞT bir yılda 15 bin 500 seyirciye ulaştı.

Sezon sürecinde Oyunun Oyunu 16 kez , İşgüzar Bir Tekerrür 13 kez sahnelendi. Lermesin Kalbi isimli oyun da 5.Uluslararası İzmir Kukla Günleri kapsamında çocuk oyuncular tarafından izleyici ile bir kez buluşturuldu. Ayrıca 14 ayrı kursiyer oyunu da toplam 65 kez tiyatroseverlerin karşısına çıkarıldı. 2011-2012 Tiyatro Sezonununda perdelerini Ekim ayında Bertolt Brechtin "Arturo Uinin Yükselişi" adlı oyunuyla açacak olan BBŞT sezonda 2 ayrı oyun daha sahneleyecek. Yeni sezonun kurs kayıtları Eylül ayında Bornova Belediyesi internet sitesinden yapılabilecek.


BBŞT, konusunda eğitim almış 13 kişilik sanatçı kadrosu ve kursiyerleriyle bir yılda 3 oyun sergileyerek 15 bin 500 seyirciye ulaştı. Ayrıca kış ve yaz dönemlerinde aralarında Altındağ, Çamdibi, Naldöken ve EVKA-4 gibi tiyatro çalışmalarının kültürel gelişimde büyük önem taşıdığı merkezlerin de içinde bulunduğu 6 ayrı bölgede çocuk tiyatrosu kursları düzenledi. Bu kurslarda geçtiğimiz sezon toplam 650 kursiyere eğitim verildi. Drama metodlarının araç olarak kullanıldığı bu eğitimlerde çocukların içinde bulundukları toplumsal ve kültürel sorunlar üzerine çalışmalar yapılıyor ve çocukların kişisel gelişimlerini olumlu yönde katkı koymak hedefleniyor.


Geleceğe tiyatrocular yetiştiriyoruz

Halkın taleplerini göz önünde bulundurarak oyunlarını hazırlayan BBŞTnin, sosyal içeriği olan, sanatsal değeri yüksek ve kültürel gelişime de olanak sağlayan oyunları sahneye koyduğunu, bu sayede de halkın daha çok katılımını sağladığını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır; “Tiyatro sanatı, uzun bir uğraşı, çaba, gayret ve emek gerektiriyor. Senaryosunun yazılmasından, prova çalışmalarına ve dekorasyona kadar gerçekten yoğun emeğin arkasında olduğu bir etkinlik. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatromuz da böylesi bir emeği ortaya koyuyor. Bornova Belediyesi Şehir Tiyatromuz sadece tiyatro gösterileriyle değil, bana göre çok daha önemlisi küçük yaştan, ergen yaşa kadar farklı yaş gruplarına tiyatroyu sevdirmek ve öğretmek adına verdiği eğitimlerle de adından söz ettiriyor. Geleceğin tiyatrocularını Bornovada yetiştiriyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 17.8.2011 12:52:23
Oyunun oyunu görülmeye değer.:)
Tavsiye ederim



Yorum Yapın

Bornovada tiyatro rekoru ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.