Edebiyat Defteri

Bir şeyi çok sevmek, insanı o şeye karşı kör ve sağır yapar. HZ. MUHAMMED (S.a.v.)
E-mail adresiniz: 
Şifre:
Edebiyat Defteri
 Atölyeler 
Etkinlikler
 • Kültür Sanat Haberleri (151)
 • Festival (27)
 • Sergi (23)
 • Sinema (16)
 • Yarışma (13)
 • Tiyatro (10)
 • Müzik (10)
 • Konser (8)
 • Fuar (8)
 • Sanat (6)
 • Gösteri (6)
 • Konferans - Seminer (5)
 • Söyleşi (5)
 • Program (3)
 • Tartışma (2)
 • Spor (1)
 • Gezi (1)
 • Kurs (1)
 • Konser (0)
 • Moda (0)
Online Üyeler


İçerdeki üyelerimizi görmek için üye olmanız gereklidir.

Üye olmak için tıklayın.

Online Üye:291




Kültür ve Sanat Etkinlikleri
 • 18’inci Akbank Caz Festivali
18’inci Akbank Caz Festivali
18’inci Akbank Caz Festivali bu akşam Micus konseriyle açılıyor. Micus, “Ney, flütten yüz kez daha ilginç! Kemençe, son derece nevi şahsına münhasır bir kişiliğe sahip” diyebilen bir müzisyen

Yer:, İstanbul,
Bu yıl 18.’si düzenlenen Akbank Caz Festivali, bu akşam saat 20.30’da Aya İrini’de gerçekleşecek Stephan Micus konseriyle açılıyor. Festivalin belki en sevindirici yanı, cazı geniş bir kesimle buluşturacak olması. Aya İrini’den Babylon’a geniş bir mekan yelpazesinin mevcut olduğu festivalde, geleneğe sadık yorumculardan deneysel icracılara uzanan, farklı beğenilere hitap edecek bir program var karşımızda.

Kökleri dünyada
İspanya’da flamenko gitar, Japonya’da bambu flüt çalmayı yerel ustalardan öğrenen Micus, bu ülkelerin günlük yaşam gürültüsünü, zihniyetini ve yemeklerini de tatmış, birinci elden yaşamış.
Köklerini tüm dünyaya yaymış bu müzisyeni, geleneğin içinde pişmiş bir caz üstadı takip edecek, yarın akşam, aynı sahnede: ‘Orgun çıplak ayaklı kontesi’ Rhoda Scott.
Bir papazın kızı olan Scott, New Jersey’nin kilise korolarında gospeller söyleyerek yetişti. Manhattan Music School’daki klasik piyano eğitimini, 7 yaşından beri alaylısı olduğu Hammond orgundaki deneyimiyle birleştirmiş bir müzisyen.

‘Ney, flütten ilginç’
Stephan Micus’un Milliyet Sanat’ın ekim sayısına verdiği söyleşide, onun müzikal coğrafyadaki Batı - Doğu ayrımının üstünde yükselmiş bir isim olduğunu görmek mümkün.
Batı’daki orkestra geleneği nedeniyle tekil enstrümanların karakterlerinden taviz verdiğini belirten Micus, Doğu çalgılarının müthiş bir özgünlük içerdiği görüşünde. Şöyle diyor Micus:
“Doğu enstrümanları çok güçlü karakterlere, zengin bir dokuya ve ses kalitesine sahip. Batı konser flütüyle Türk müziğindeki neyi karşılaştırın örneğin. Ney, flütten yüz kez daha ilginç!
Aynı şey kemençe ve keman için de geçerli. Kemençe, son derece nevi şahsına münhasır bir kişiliğe sahip, kemansa pürüzsüz ve armoni bakımından daha az zengin.”



İki Carter bekleniyor
1960’ların başları, Gil Evans, Tommy Flanagan, Kronos... 1963’te Miles Davis Quintet... 20. yüzyılın en iyi kontrbasçılarından Ron Carter, heybesindeki tüm bu deneyimle gerçek bir caz ikonu.
18 Ekim’de Cemal Reşit Rey’de sunacağı programına “Dear Miles” albümünü almış müzisyen.
Cazseverlerin merakla beklediği diğer Carter da James Carter: Saksofoncu, Davis’le değil ama Wynton Marsalis’le birlikte üflemiş. Canlı performanslarıyla övgü toplayan Carter, 17 Ekim akşamı CRR’de, bu yıl çıkardığı “Present Tense”den parçaları beşlisiyle yorumlayacak.
Aynı akşam, aynı yerde, Carter’dan sonra Polonyalı bir usta, grubuyla sahne alıyor: Trompetçi Tomasz Stanko. www.akbankcaz.com

 • Aynı türdeki diğer etkinlikler

En Son Eklenen 50 Şiir   En Son Eklenen 50 Şiir
Haberler Fıkra Dünyası
Bölümler
• Şiirler
• Yazılar
• Öyküler

• Forum
• Arama
• Etkinlikler
• Ne Nedir?
• Kampüs
• Bugün
Edebiyat Defteri
• Reklam ve Sponsorluk
• Site Haritası
• İstatistikler

• Kurallar
• Yardım
• İletişim
Sitemizde yer alan eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

Türkü -  Prefabrik -  Estetik -  Reklam verin