ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Beyazıt'ta geleneksel kitap fuarı açılıyor

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı 30. kez okurla buluşuyor. Bugün Beyazıt Meydanı'nda kitapseverleri ağırlayacak olan fuar Ankara'da ise 5 Ağustos'ta Kocatepe Camii avlusunda başlayacak.

1.8.2011

Beyazıt'ta geleneksel kitap fuarı açılıyor

Türkiye Diyanet Vakfı’nın her yıl Ramazan ayında düzenlediği kitap fuarları bu yıl 30. kez kitapseverlerle buluşuyor. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, İstanbul’da Beyazıt Meydanı, Ankara’da ise Kocatepe Camii avlusunda okurla buluşacak. Ramazan’ın ruhuna uygun olarak gerçekleşen fuarlarda yazarlar da okurla bir araya gelecek. Kitap kurtları için asıl ’iyi haber’ ise yüzde 30 ile 50 arasında indirimle alınabilecek kitaplar. Üstelik fuara yetiştirilecek yeni çıkan eserler de ilk kez okurun karşısına çıkacak.

Geçtiğimiz yıl, Sultanahmet Camii’nden Beyazıt Meydanı’na taşınan Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın İstanbul’daki adresi bu yıl da değişmedi. Beyazıt Meydanı’nda kurulan dev çadırda bugün açılacak fuar, Kadir Gecesi’nde sabaha kadar hizmet vererek veda edecek. 155 yayınevinin stantlarında birbirinden farklı kitaplar okuyucuların beğenisine sunulacak. 11.00 ile 24.00 saatleri arasında gezilebilecek fuarda çeşitli yan etkinlikler de var. Kültür AŞ’nin katkılarıyla çadırın dışında kurulacak sahnede, tasavvuf müziğinin usta isimleri sahne alacak. Palyaço ve Hacivat-Karagöz gösterileri de fuarı ziyaret edecek çocukları hedefleyen faaliyetler. Bir başka çadır ise okuyucuları ile söyleşi yapmak isteyen yazarların istifadesine sunulacak. Geçen yıl çadırın sıcak olması nedeniyle yapılan şikâyetler üzerine bu yıl özel önlem alındı. Klimalı çadırın üstüne kurulan branda ve güneş kesici bez sayesinde mekân bu yıl daha serin olacak.

Geçen yıl ilk kez hizmet verdikleri Beyazıt Meydanı’ndan memnun olduklarını söyleyen Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şube Başkanı Osman Sarıköse, "Sultanahmet’in manevi havası bir başka ama ’tebdil-i mekânda hayır var’ derler. Biz bunu yaşadık." diyor.

Sultanahmet’te bir kalıplaşmanın yaşandığını dile getiren Sarıköse, kalabalıktan dolayı sıkıntı yaşadıklarını, bu nedenle bir kısım okuyucu kitlesini kaybettiklerini söylüyor. Geçen yıl 500 binden fazla ziyaretçi ağırladıklarını açıklayan Sarıköse, "Beyazıt’ta geçtiğimiz yıl, beş yıldır göremediğimiz okur kitlesinin geri geldiğini ve yeni kitlelere ulaştığımızı gördük." ifadelerini kullanıyor. Ankara Kocatepe Camii’ndeki fuar ise 5 Ağustos’ta başlayacak. 85 yayınevinin stant açacağı fuar 11.00 ile 24.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Ankara’daki fuar da Beyazıt Meydanı’ndaki gibi Kadir Gecesi’nde sabaha kadar açık kaldıktan sonra 28 Ağustos’ta kitapseverlere veda edecek.

Yorumlar
"Beyazıt'ta geleneksel kitap fuarı açılıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Beyazıt'ta geleneksel kitap fuarı açılıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.