ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ramazan menüsünde caz var

Geçtiğimiz yıl, Anouar Brahem, Ahmad Jamal Quartet, Dhafer Youssef ve Münip Utandı gibi dünyaca ünlü caz müzik sanatçılarının verdikleri konserlerle dolu dolu geçen Ramazan ayı, bu yıl da Müslüman caz sanatçılarının vereceği

25.7.2011

Ramazan menüsünde caz var

İFTAR ERTESİ 3 CAZ KONSERİ

Geçtiğimiz yıl 8 sanatçının katılımıyla gerçekleşen “Ramazan’da Caz” konserleri bu yıl daha dar kapsamlı yapılacak. Hakan Erdoğan Prodüksiyon’ca gerçekleştirilecek konserler için etkinlik mekanları olarak Topkapı Sarayı ve Yıldız Sarayı seçilirken konser verecek Müslüman sanatçılar ise McCoy Tyner, Anouar Brahem ve Ahmad Jamal olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl sanatseverlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen konserler bu yıl 16-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl geçen yıldan farklı olarak Topkapı Sarayı’nın yanı sıra, “Caz ve Saz Bahçesi”ne dönüştürülen Yıldız Sarayı Has Bahçe de konser mekânı haline gelecek. Dileyenlerin ücretli catering servisleriyle iftarlarını da açabilecekleri konserlerde dünyaca kabul gören sanatçılar ağırlanacak.

AÇILIŞ AHMAD JAMAL İLE…

Festival açılışı, geçen yılki festivali çok beğenen ve etkinliğe bu yıl da katılmayı talep eden Tunuslu Anouar Brahem’le yapılacak. Anouar Brahem, 16 Ağustos akşamı saat 21.00’de Topkapı Sarayı Birinci Avlu’da çalacak. Brahem’in yanı sıra, tüm zamanların en önemli piyanistlerinden efsanevi McCoy Tyner da “Ramazanda Caz” sahnesinde olacak. McCoy Tyner Trio’ya yine kendi alanının en önemli isimlerinden, dünyaca ünlü saksafonist Gary Bartz’ın eşlik edeceği konser 22 Ağustos’ta Yıldız Sarayı Caz ve Saz Bahçesi’nde saat 21:30’da başlayacak. Konserin geçtiğimiz yılki konuklarından Ahmad Jamal da topluluğuyla birlikte konser verecek. Ayın 23’ünde Topkapı Sarayı Bahçesi’nde gerçekleşecek konser 21.30’da başlayacak.

Yorumlar
"Ramazan menüsünde caz var" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ramazan menüsünde caz var ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.