ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Haftanın Yeni Çıkan Kitapları

Kitap kurtları için işte haftanın yeni çıkan kitaplarından bir kaç öneri..

25.7.2011

Haftanın Yeni Çıkan Kitapları

Nereye Kayboldu Bu Erkekler – Pegasus Yayınları

Yazar: Jenny Colgan – Çeviren: Işıl Gerek

Etrafta hiç erkek kalmadı!

Katie, dünyanın artık ’erkeklere ait’ olmadığına sevinmesine rağmen sürekli etrafında biraz daha fazla erkek olmasını arzu etmektedir. Hiç olmazsa erkeklerin bekâr olmasını…

Büyükşehirde evlenme ihtimalinden çok, öldürülme ihtimalinin olduğunu fark etmesinin ardından Katie şansını zorlamaması gerektiğini anlar ve kendisini dağlara vurur…

Kuzey İskoçya’ya gider.

Fairlish’in kuş uçmaz kervan geçmez bir kasaba olmasına ve kendisinin de ayağına lastik çizme geçirecek türde bir kız olmamasına rağmen gittiği köyün muhteşem bir avantajı vardır: Erkekler. Hem de yüzlercesi!

Katie bir köy dolusu hayranı olduğu gerçeğiyle kendinden geçse de somurtkan yeni patronu Harry’yle bir türlü anlaşamamaktadır ve üstüne üstlük Iain isimli ’yöresel lezzet’ sürekli aklını karıştırmaktadır. Harry’nin Iain’dan nefret etmesi ve bu nefretin altında başka meselelerin yattığının ortaya çıkmasıyla işler karışır.

Kırsalda hayat pek parlak olmayabilir fakat Katie, Fairlish’in güzelliklerine sırtını dönüp tekrar şehir hayatına dönebilecek midir?


Zamane Aşkları – Destek Yayınları

Yazar: Duygu Yücel

O’nun İyi bir işi, düzgün giden bir ilişkisi ve sıradan ama güzel bir hayatı vardı.30’una yaklaşırken tek beklentisi sevgilisinden gelecek evlenme teklifiydi.

Üstelik ’O’, aşkların hala eski Türk filmlerindeki gibi yaşandığını zannediyordu… Ta ki beklediği o romantik teklifi alana dek.

Peki zamane aşkları kaça ayrılır sizce?

Kaçak bir aşk, tek gecelik bir aşk, gerçek bir aşk;

Bir sevgili, bir yüzük, bir Yunan heykeli, bir playboy ve Aylin.

Aşk bir kumardı ve Aylin ya kaybedecek ya kazanacaktı.

Genç bir kadının ayrılık sonrası yaşadığı duygusal karmaşa, hayata yeniden tutunma çabaları, mantığının ve duygularının savaşı, hayata dair tabularının yıkılışı ve aşka olan inancının yeniden kazanılma süreci, esprili bir dille anlatılmaktadır.


Güneşe Göz Kırpan Yıldızlar – Dama Yayınları


Yazar: Aynur Karabaş

Cennet anaların ayakları altındadır diyen inanç sistemine rağmen en çok kadınlara eziyet eden bir toplumun ikiyüzlülüğünün yansımaları vuruyor satır aralarına.

Özenle biriktirdiği hayallerini doldurduğu bohçasıyla köyden kente gelen, evlenerek düşlerinden uyanan, kocası tarafından örselenen, yetmezmiş gibi kadınlığı diğer kadınlarca sorgulanan Fatma’nın sessiz çığlıkları, babasız büyümenin eksikliğini iliklerinde hisseden Şebnem’in sokağında nasıl karşılık buluyor?

On iki yıl evvel hayata veda eden bir annenin gücü gencecik kızının kalp sızısını dindirmeye yetebilecek mi? Geçmişiyle tozlu bir tavan arasında yüzleşen Şebnem merhem olabilecek mi kendi yaralarına? Peki ya Sevim aşkını yeşertebilecek mi üzerlerine düşen tarikatın gölgesine rağmen?

Allah’a giden yolun şekli nasıldır? Kim belirler bu yolu? Bu yolun üzerinde kaç ruh kurban edilmiştir yeryüzü tanrılarına?

Zeytinden deniz fenerine dönüşen kadınların hayat hikâyeleri var bu elimde tuttuğum ve her bir sayfasının kokusundan mest olduğum kitapta. Ağaçtan topladıkları acımtırak tattaki zeytinleri, olgunlaşması için salamuraya yatırmazdan evvel, küçük birer çizik atar ya çiftçiler, işte bu da hayatın içinde kalbi çizilen kadınların hikâyeleri. O hikâyeler ki yaşandılar; çünkü deniz fenerleri gibi başka kadınlara ışık tutsunlar ve en az çizikle çıksınlar diye hayattan.

Yorumlar
"Haftanın Yeni Çıkan Kitapları" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Haftanın Yeni Çıkan Kitapları ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.