ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çocuklar için keyifli kitaplar var!

Okulların kapanıp evlerin her daim çocuk cıvıltısıyla dolup taştığı şu günlerde çocukların okumaları için hem keyifli hem de onları erdemli davranışlara sevk edici şeker gibi kitaplar öneriyoruz.

4.7.2011

 Çocuklar için keyifli kitaplar var!

Merhamet yüklü hikayeler

Okul öncesi çocuklara ebeveynlerinin, okumayı henüz öğrenenlerin ise az yapraklı ve bol resimli olması sebebiyle bizzat kendilerinin zevkle okuyabilecekleri hikaye kitapları Ahmet Mercan’ın çocuk kitapları... Öyle sıcak bir dili var ki Mercan’ın, sanki okurken soba başında ninenizden masal dinler gibi bir hisse kapılıyorsunuz. Çünkü bu kitaplarda mahalledeki afacan çocukların birbirleriyle olan dayanışmaları sayesinde muhtaç bir ihtiyar için nasıl yardımlaştıklarını okuyorsunuz (Kardan Adamın Rüyası) Bir sıpanın yaşadığı köyde sahibiyle ve köy halkıyla arasında olup biten olaylara onun dilinden iştirak edip, yemyeşil ormanlara, şırıl şırıl akan derelere birlikte yol alıyor, çiçekleri kokluyor, kuş cıvıltılarını dinliyorsunuz adeta (Tomurcuk) Sonra hayvanat bahçesinden firar eden iki arkadaş fil ve zürafanın yol üstündeki bir mahallede başlarına gelen ilginç olaylar sonrası çocukların onlar için uydurduğu o çok uyumlu isimlerini okuyup tebessüm ediyoruz (Zürafil)

Daha yazmayla bu yazıya sığmayacak, bunlar gibi bir çok çocuk kitabı var Ahmet Mercan’ın. Hele en tatlısı ve her okuduğumuzda bizleri ilk defa okuyormuşçasına güldürmeyi başaran, küçük Zeynep’in Ramazan ayını nasıl yorumladığını anlatan Zeynep Ramazanı Çok Sevdi kitabı bizim için birinci sırada. Hala okumayan varsa bir an evvel okusun derim.

Mutlu sonla biten kitaplar

Mercan’ın kitaplarında çocuk ve tabiat iç içe. Aslında olması gerektiği gibi yani. Hayvanlar, ormanlar, mahallemiz, köyümüz, yaşlılarımız ve çocuklar hep bir arada özlediğimiz gibi, eskisi gibi. Elbette ardı sıra birbirimize karşı davranışlarımızda gözetmemiz gereken saygı, merhamet, şefkat, yardımseverlik ve diğergamlık öne çıkan, dile getirilen, hassasça işlenen mevzulardan. Hikayeler çocukların hep istediği gibi mutlu sonla bitiyor ve sanki sevgi ve dostluk fışkırıyor kitaplarından Mercan’ın.

Şimdi ben bu kitapları çocuklar için mi alın ve okuyun dedim, tamam itiraf ediyorum ben de okudum ne olmuş. Çaktırmadan büyüklerin de okumasında hiçbir beis yok.

Yorumlar
" Çocuklar için keyifli kitaplar var!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Çocuklar için keyifli kitaplar var! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.