ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sapanca'da şimdi şiir zamanı

Sapanca Kaymakamlığının düzenlediği 11. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları etkinlikleri, Sapanca Gölü kıyısında düzenlenen şiir gecesiyle sona erdi. Gecede 5’i yabancı 19 şair şiirini okudu.

27.6.2011

Sapanca'da şimdi şiir zamanı

Başbakan Erdoğan’ın geceye gönderdiği kutlama mesajının okunması ile başlayan gecede konuşan Cumhurbaşkanlığı Genel sekreteri Mustafa İsen, bu etkinliği önemsediğini ve elinden geldiği kadarıyla katkıda bulunmaya çalıştığını söyledi. 11 yıl önce Sakarya’nın potansiyeline bir değerlendirme yaptıklarını ifade eden İsen, şöyle konuştu: “Sakarya sosyologların tabiriyle mozaik bir yapı sergiliyordu. Bu yapının temel taşları büyük ölçüde Balkanlardan, Kafkaslardan ve son yıllarda Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelen insan malzemesinden oluşuyordu. O zaman biz bu şöleni ağırlıklı olarak her yıl bir Balkan ülkesi eksenli olmak üzere oluşturalım sonra biraz daha halkayı genişleterek bir çerçeveye taşıyalım istedik.”

10’lu yıllar, 20’li yıllar, 100’lü yılların insanlara değerlendirme yapma fırsatını verdiğini, Sapanca Şiir Akşamları’nda 10 yılı devirdiklerini vurgulayan İsen, yeni bir öneri de bulundu. İsen, Sakarya’yı gelecek yıl Türk Dünyası’nın Başkenti ilan edilmesi için çalışılmasını isteyerek şunları kaydetti: “Ben bu akşam validen, aramızda değil ama Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan, sayın milletvekillerinden, Sakaryalı yöneticilerden bir açılım teklifini gündeme getirmek ve bunu ‘birlikte destekleyelim’ talebinde bulunmak istiyorum. 10 yılda Türkiye çok değişti. Artık biz 10 yıl öncesi Sapanca Şiir Akşamları noktasında değiliz. Sakarya o noktada değil, Türkiye o noktada değil. Bu gün çok değerli dostumuz Eskişehir milletvekili Nabi Avcı’nın girişimi ile benzer özellikler ve benzer insan malzemesine sahip olan Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi. Bence bunu Sakarya fazlasıyla hak ediyor. Önümüzdeki yıl bir açılım, bir vizyon gerçekleştirelim Sakarya’yı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edelim.”

“DEPREMDEN SONRA CANSUYU OLSUN DİYE BAŞLATILDI”

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise Sapanca Şiir Akşamı’nın nasıl doğduğunu anlattı. Etkinliğin deprem sonrasının verdiği hüznün telafisi, Sapanca Gölü’nden ruhlarımıza bir can suyu verilmesi maksadıyla başlatıldığını hatırlatarak, “Bu sanat etkinliğinin bu gün uluslar arası niteliği ile herkesi kucaklayan, kuşatan çok önemli bir sanat merkezi, kültür merkezi olmasına da sebep olmuştur. Şiir bir düşüncenin fikri, anlatımı değil belki söz ipliğine inci düzmek gibi farklı bir şey. Sanatçılar ise bize hangi alanda olursa olsun çok şey veren insanlardır. Bu etkinlik Sakarya için bir tohum olacak ve buranın bir sanat merkezi de olmasını sağlayacaktır.” diye konuştu.

Sapanca Kaymakamı Osman Sarı da Sapanca’da şiir saatinin 11 yıldan bu yana çalıştığının altını çizerek, “Bu saat çalıştıkça sadece bölgemiz için değil Türkçe’nin konuşulduğu pek çok bölge içinde sözün sihirli hünerlerini göstermeye devam ediyor.“ dedi.

Gecede Abdülkadir Bulak, Bejan Matur, Betül Dünder, Çiğdem Sezer, Didem Gülçin Erdem, Emel Özkan, Haydar Ergülen, Hüseyin Altansoy, İnsan Deniz, Necmi Abdülrezzak (Yunanistan), Selçuk Küpçük, Semiha Bekir (Bulgaristan), Serkan Türk, Sezan Seyfullah (Makedonya), Şeref Akbaba, Şeref Birsel, Uğur Erdem, Zayara Zinetinova (Kırım), Fikri Şişko (Kosova) okudukları şiirleriyle renk kattı. Sezan Seyfullah’ın babasına yazdığı ve yüzüne okuyamadığı ve ilk kez Sapanca’da seslendirdiği, babasına sevgisini anlatan şiiri ise dinleyenleri duygulandırdı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 27.6.2011 14:01:32
Pazar günü haberim oldu....Çok üzüldüm zira bende Sakarya'da idim.Katılmak isterdim...Güya Sakarya şair ve yazarlar derneğinin fahri üyesiyim.Hiç bir kimse yok ki dernekten..Şaşırmadım desem yalan...Ama üzüldüm katılamadığıma.Keşke daha önce haber verseydi Edebiyat Defterim...
ESRA DEREL


Mesaj Yaz 27.6.2011 11:39:59
SAPANCA 11Cİ ŞİİR AKŞAMLARINI DÜZENLEYEN HER KESE SEVGİ SAYGILARIMI İLETTİYORUM. DEVAMININ DAHADA GÖRKEMLİ GEÇMESİ İÇTEN DİLEĞİMDİR. BENZERİNİ I8 YILDIR ELAZIĞDA HAZIR ŞİİR AKŞAMLARI YAPILMAKTADIR MAHLI BAZDA ŞAİR ARKADAŞLARIMIZ DOYA, DOYA DEFALARCA KATILDILAR ŞAHSIM O ŞEHİRDE YAŞAMAMA RAHMEN BİR KERECİK OLSUN ŞAHSIMI CAĞIRMADILAR HALBUKİ O ŞEHRİN İNSANLARINDAN ASIL GÖMLEK SAHİBİYİM VE KÜLTÜR BAKANLIĞINCA KABUL GÖRMÜŞ KİMLİK VERİLMİŞ TEK HALK ŞAİRİYİM BUNA RAHMEN ÇAĞRILMADIM. KÜLTÜRDE BAĞNAZLIK YAPAN AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİLERİ İÇİNDE OLANLAR HEP AYNI BOYDA KALIRLAR BÜYÜYEMEZLER ÇÜNKÜ BİLİYORUZKİ BİRLİK BERABERLİĞİN YEGANE HARCI KÜLTÜRDÜR. SAYGI SEVGİLERİMİ KOMİTENİZE YOLIYOR BAŞARILAERINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM

Hıdır CANALAN[Şadi
Halk Şairi [email protected]



Yorum Yapın

Sapanca'da şimdi şiir zamanı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.