ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sakarya'yı Ayağa Kaldıran Şiir

Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde Sakarya'daki etkinlik büyük ilgi gördü. Geceye damgasını geçen yılın şiir birincisi Şeira Osmani'nin okuduğu 'Sakarya Türküsü' vurdu.

20.6.2011

Sakarya'yı Ayağa Kaldıran Şiir

Türkçe şölenini izlemeye gelenler Atatürk stadyumuna sığmadı. Tribünler yetmeyince, saha içi tıklım tıklık dolarken kalabalık stat dışına taştı. Yaklaşık 40 bin kişi unutulmaz bir gece yaşadı. Sakarya Valisi Mustafa Büyük geceyi ’Heyecanlanmak mümkün değil. Muhteşem bir manzara" diye değerlendirdi.

Geçen yılki olimpiyatın şiir birincisi Afganistanlı Şeira Osmani’nin sunuculuğunu sütlendiği gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gecenin açılış konuşmasını SEDER Kurucu Başkanı Remzi Çinemre şu sözlerle yaptı; "Türkçe Olimpiyatları güneşin doğup batarken üzerinden geçtiği tüm topraklara gönül insanları tarafından başlatılan ’Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz ’ mesajıyla günden güne büyüyerek devam ediyor."

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na teşekkür plaketini veren Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise geceyi ’muhteşem’ diye tanımladı. Vali Büyük "Muhteşem bir manzara, heyecanlanmamak mümkün değil. Böyle bir topluluğu saygıyla selamlıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu. Başkan Zeki Toçoğlu ise Türkiye’yi dünyanın dört bir yanına tanıtan ve Türkçe öğreten gönül insanlarına teşekkür ettiğini kaydetti.

SAKARYA ŞİİRİ İLE AYAĞA KALKTILAR

Gecenin unutulmaz anlarından birisi de sunucu Şeira Osmani’nin ’Sakarya Türküsü’ şiirini adeta yaşayarak okumasıydı. Osmani’nin ’Yüz üstü çok süründün ayağa kalk Sakarya’ dizelerini okumasıyla izleyenler topluca ayağa kalkarak uzun süre alkışladı.

Bu arada Türkçe şölenini izlemeye gelenler stada sığmadı. Tribünler yetmeyince, saha içi ve stat dışı da tıklım tıklım doldu. Yaklaşık 40 bin kişinin izlediği geceye Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu eşleriyle birlikte katıldı. Ayrıca, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları ve Sakaryalılar geceye büyük ilgi gösterdi.

Gece Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve protokol üyelerinin sahnede tüm öğrencilerle birlikte ’Yeni bir dünya’ şarkısını birlikte söylemeleriyle sona erdi.

Yorumlar
"Sakarya'yı Ayağa Kaldıran Şiir" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sakarya'yı Ayağa Kaldıran Şiir ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.