ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yollar biter, kitap okuma aşkım bitmez

İstanbul'da sefer yapan bir halk otobüsünde muavin olan Harun Öztürk, 'kitap kurdu' olarak ün saldı. Zira lise mezunu olan Öztürk, çalıştığı 5 senelik süre zarfında otobüste 200'e yakın kitap okumuş.

6.6.2011

Yollar biter, kitap okuma aşkım bitmez

Yolcu azaldıktan sonra soluk almaya vakit bulduğu an kendini kitaba veren Öztürk, yolculara ilgi alanlarına göre kitap bile tavsiye ediyor. Birçoğumuz için yollar git git bitmez. Şehir içinde bile olsa bunu fırsata çevirmek için kitap okuruz. Yolcuysanız bu durumdan istifade edebilme şansınız var demektir. Peki ya günü yollarda geçen bir muavin olsaydınız ve işiniz gereği boş durmaya vakit bulamasaydınız?

İstanbul’da bir halk otobüsünde muavin olarak çalışan Harun Öztürk, işte tam da buna örnek olabilecek nitelikte. Çünkü yaklaşık 5 yıldır görev yaptığı süre zarfında otobüste 200’e yakın kitap okumuş. Bu yüzden de çalıştığı hattın deyim yerindeyse yürüyen kütüphanesi. Lise mezunu olan Harun’a öğretmeni "Otobüste ayaktayken bir elinle tutunup diğer elinle de kitap okumanın tadı bambaşkadır." demiş. O zaman hocasının bu sözünü şaşkınlıkla karşılayan Öztürk, bugün ’kitap kurdu’ olarak ün salmış durumda. İşinin yoğun olduğunu söyleyen Öztürk, yolcu azaldıktan sonra soluk almaya vakit bulduğu an kendini kitaba verdiğini ifade ediyor. Bazen kenara koyduğu kitabının otobüse binen öğrencilerden birinin unutmuş olabileceği düşüncesiyle sahibi aranıyor otobüste. Daha sonra onun olduğu anlaşıldığında ise yolculardan, ’vay kitap okuyan muavin’ sesleri yükseliyor.

"Genel kültür bende on numara." diyen Öztürk, yolcularına ilgi alanlarına göre kitaplar tavsiye ediyor. Dahası elinde varsa hemen o kitabı hediye ediyor. Bu alışkanlığı yüzünden yıllardır kitap okumasına rağmen geniş bir kütüphane sahibi olamamış. Ama bu durumdan hiç muzdarip olmayan genç muavinin bir de tavsiyesi var insanlara; "Kitap okuyamıyorsan okuma; ama çevrendekilere okuma aşkı aşıla." diyor. Alınabilecek en güzel hediyenin kitap olduğunu ifade eden Öztürk, çevresindeki çocuklara roman, hikâye gibi hoşlarına gidecek kitaplar hediye ediyor. Kitapların pahalılığına olan şikâyetlere ise kitap kurdu muavinin cevabı hazır: "Sigaraya para ödeyen kimsenin böyle bir mazereti olamaz. İçmeyenler de diğer gereksiz harcamalarını gözden geçirsin." Günde ortalama 100 sayfa kitap okuyan Öztürk, "İstanbul, trafiğiyle insanı yoran bir şehir. Ama kitaplar, aynı yollarda farklı dünyalara kapı aralıyor." diyor.

Yorumlar
Mesaj Yaz 11.6.2011 13:49:13
İnsan isteğince neleri başamaz ki ...Sevgisini ve Bilgisini paylaşan Harun Öztürk arkaşımızı Yürekten kutluyorum ;)) Daim olsun ! Sevgi ve Saygı ile...

Mesaj Yaz 7.6.2011 09:59:12
çok güzel...umut veren bir haberdi,teşekkürler...

Mesaj Yaz 6.6.2011 23:51:14
Sanırım iş başında kitap okuması en mucize sayılabilecek kişilerdir muavinler. Helal olsun. Bizde bir saat oturduğu yere mıhlanan yolcular bile kitap okumuyor. Okuyanlara da bir acaip varlık gözüyle bakılıyor.

Kutluyorum. Kim paylaştıysa ona da teşekkür ediyorum. Hala okuyanların var olduğunu bilmek güzel...


Mesaj Yaz 6.6.2011 21:43:56
Sn: Öztürk'e kutluyorum.


Yorum Yapın

Yollar biter, kitap okuma aşkım bitmez ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.