ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tuluyhan Uğurlu'dan Bursa'da Zaman

Ünlü Piyanist Tuluyhan Uğurlu, müzik ve görüntülerle sunacağı “Bursa’da Zaman” isimli eserinde Bursa’yı anlatacak. Uğurlu'ya Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşlik edecek.

27.5.2011

Tuluyhan Uğurlu'dan Bursa'da Zaman

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, müzik ve görüntülerle Bursa’yı anlattığı “Bursa’da Zaman” isimli eserini 1 Haziran Çarşamba akşamı saat 20.45’de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde ilk kez seslendirecek.

Bursa’nın fethinin anlatıldığı bölümde Uğurlu sahneyi Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile paylaşacak ve piyano ile mehteran fethin coşkusunu birlikte anlatacaklar.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği konserde Tuluyhan Uğurlu’ya kaval, yaylı tambur, viyola, elektro gitar, kontrbas ve vurmalı enstrümanlardan oluşan kendi müzik topluluğu eşlik edecek.

Tuluyhan Uğurlu, İstanbul üzerine yazdığı iki eserin ardından Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa için yepyeni bir proje üretti. Müzik ve görüntülerle Bursa’nın dünü, bugünü, yarını ve tüm değerlerinin anlatıldığı “Bursa’da Zaman” isimli eser, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu ile 1 Haziran Çarşamba günü saat 20.45’te Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde ilk kez seslendirilecek.

Adını Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Bursa’da Zaman” isimli şiirinden alan ve Tanpınar’ın dizeleriyle başlayan konserin bölümleri şöyle:

Bursa’da Zaman Tarihi ve Mitolojisi ile Bursa Gemlik’ten Uzanan Zeytin Dalı İşgal Yıllarında Bursa Cumhuriyet’in Ekonomik Işığı Bursa’nın Gönül Sultanları Kabına Sığamayan Kent

Konserde Bursa’nın Osmanlılar tarafından alınışı Tuluyhan Uğurlu’nun piyanosu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın birlikte seslendireceği bir bölümde anlatılacak.

300’ün üzerinde fotoğrafla hazırlanan ve kısa metinlerle desteklenen görsel sunumda, Bursa’nın tarihi, mitolojisi, Osmanlı dönemi, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki girişimci ruhu ve 2000’lerde üç milyona yaklaşan nüfusu ve Türkiye ekonomisine yön veren iş gücü ile kabına sığamayan kentin öyküsü…

Geçtiğimiz aylarda Bursa’nın hikâyesini Brüksel’deki Bursa Tanıtım Günlerinde anlatan Tuluyhan Uğurlu maddi ve manevi dünya arasındaki uçurumu ustalıkla birleştirmeyi bilen Bursa’nın her zaman kendisini çok yakından etkilediğini söylüyor. Uğurlu, Bursa için yepyeni bir proje oluşturmanın öneminin farkında… Eserde tarihi, felsefesi kadar ekonomiye bakışı ve gelecekte Marmara’nın yıldızı olmaya hazır konumu ile Bursa anlatılıyor.

Program: 01 Haziran Çarşamba

Saat: 20.45

Yer: Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu

Yorumlar
"Tuluyhan Uğurlu'dan Bursa'da Zaman" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tuluyhan Uğurlu'dan Bursa'da Zaman ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.