ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

400 satranççı Kırhan'da yarışacak!

Kırıkhan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) Birinci Satranç Turnuvası düzenleneceği bildirildi.

19.5.2011

400 satranççı Kırhan'da yarışacak!

Geleneksel YİBO Satranç turnuvasının 2.cisi 20-22 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve büyük ilgi gösterilen Satranç Turnuvasının 2.cisi 20 Mayıs cuma günü başlıyor ve 3 gün sürecek.

Satranç Turnuvası nedeniyle Kırıkhan YİBO Müdürü Ali Rıza Yılmaz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü vekili Mutlu Anlar, Türkiye Satranç Federasyonu Hatay Bölge ve İl Temsilcisi Sultan Daban , Turnuva baş hakemi Bülent Aşkar’dan oluşan heyet ilçe yöneticilerini ziyaret ettiler.

Kaymakam Fecri Fikret Çelik, Belediye Başkanı Murat Sakman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Kavak’ı ziyaret eden heyet turnuva hakkında bilgi verdiler.

Turnuvanın 20 Mayıs 2011 Cuma günü saat 10:30’da açılış töreni ile başlayacağını vurgulayan TSF Bölge ve il Temsilcisi Sultan DABAN, Kırıkhan YİBO turnuvasının sadece Kırıkhan İlçesine değil Hatay ilinin tanıtımı için çok şey kazandırdığını yerel turnuva gibi görünüp içeriğinin Ulusal düzeyde olması Kırıkhan’ın satranç sporunda Hatay İlinin gözbebeği olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti. Daban, turnuvanın gelecek yıl ulusal düzeyde olması için çalışılacağını vurguladı.

BELEDİYEDEN DESTEK

300’ü aşkın bir katılımın beklendiği Satranç Turnuvasına Kırıkhan Belediyesinden önemli destek geldi. Belediye Başkanı Murat Sakman “ İlçe adına gurur verici faaliyetlere her zaman katkı sağlıyoruz. Böylesine büyük bir turnuvaya da katkıya hazırız.Turnuvaya katılan herkese en iyi şekilde misafirperverliğimizi göstereceğiz”dedi.

YİBO Müdürü Ali Rıza Yılmaz, 20-22 Mayıs tarihleri arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve YİBO’nun ortaklaşa gerçekleştirileceği satranç turnuvasına Türkiye’nin değişik illerinden 400’e yakın sporcunun katılacağını söyledi.Turnuvanın gelecek yıllarda uluslararası düzeye getirileceğini ifade eden Yılmaz, ’’Bölgemizde satrançta Avrupa ve dünya genelinde önemli dereceleri bulunan sporcular var. Böyle anlamlı bir turnuvanın ilçemizde yapılması çok önemli. Bu fırsatı iyi değerlendireceğiz. Turnuva aynı zamanda ilçenin tanıtımına da önemli katkı sağlayacak’’ dedi.

Turnuva Baş Hakemi Bülent AŞKAR; 3 gün sürecek turnuva 7 tur üzerinden 45+30 temposu ile yapılacaktır. Hatay’ın en bol ödüllü turnuvası olmasından dolayı Hatay, Adana, Mersin, Gaziantep ve Türkmenistan’dan 3 oyuncu toplam 320 sporcu ve 20 Milli Takım sporcusu ile yapılacağını belirtti.

Turnuva, Kırıkhan Kaymakamlığı, Belediye ve Esnaf ların sponsorluğunda yapılacaktır. Tüm katılacakların Konaklama ve yemek giderleri ücretsiz karşılanacaktır. Dereceye girecek sporculara yarım altın, çeyrek altın ve MP4 çalar, kupa, madalya, başarı ve katılım belgesi verilecektir.

Yorumlar
Mesaj Yaz 23.11.2011 09:16:13
ben orda olsaydım bende katılmak isterdim
iyi şanslar çocuklar..?



Yorum Yapın

400 satranççı Kırhan'da yarışacak! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.