ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

3. Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği Kitap Fuarı 14 Mayıs Cumartesi günü kapılarını açıyor. Geçen yıl 200 bini aşan ziyaretçi sayısı ile Türkiye’nin üçüncü büyük kitap fuarı unvanını elinde bulunduran Kocaeli Kitap Fuarı’nın bu yılki hedefi ise 300 bin olarak belirlendi.

11.5.2011

3. Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açıyor

HEDEF İKİNCİ BÜYÜK KİTAP FUARI OLMAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin önemli kültür hizmetlerinden biri olan Kitap Fuarı, yakalayacağı hedefle İstanbul’un ardından ülkenin ikinci büyük fuarı olmaya aday. 315 yayınevi ve 400’e yakın yazarın katılacağı Kocaeli 3. Kitap Fuarı 22 Mayıs Pazar gününe kadar 10.30-21.00 saatleri arasında açık kalacak.

14 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ AÇILACAK

Ana teması ‘Korsana Hayır’ olan fuarda pek çok konuda yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapılacak. Cumartesi günü 11.00’de gerçekleştirilecek olan açılışın onur konukları araştırmacı yazar Şakir Balki, gazeteci yazar Ahmet Nezih Galitekin ve ünlü sanatçı Nilüfer olacak. Bu yıl da toplumları aydınlatan ünlü yazar ve düşünürler yalnızca düşünceleri ile değil, suretleriyle de Kocaeli’de olacak. Sokrates, Konfüçyüs, Sheakespeare, Mehmet Akif, Halide Edip Adıvar, Karl Marx, Korsan tiplemesi gibi ünlü isimler canlı olarak Kocaeli sokaklarında yürüyerek Kocaelilileri 3. Kitap Fuarı’na davet edecek. Kitap Fuarı tanıtımı için bisikletli reklam araçları ve yürüyen panolar da kentin çeşitli noktalarında dolaşarak vatandaşları kitap fuarından haberdar edecek.

YAZICI BASIN TOPLANTISIYLA BİLGİ VERDİ

Kocaeli 3. Kitap Fuarı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı bugün (11 Mayıs Çarşamba) bir basın toplantısı düzenlendi. Sekapark Palmiye Kafe’de düzenlenen basın toplantısına Genel Sekreter Yazıcı’nın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Raşit Fidan ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Kurtoğlu ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Basın toplantısında ayrıca Sokrates ve Korsan tiplemeleriyle tiyatrocu sanatçıları da yer aldı.

AĞAÇLAR KİTAP AÇACAK

Basın toplantısında fuar ile ilgili bilgi aktaran Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Kitap Fuarı’nın Cuma günü Yürüyüş Yolu’ndaki ağaçlara kitap asma etkinliği ile başlayacağını söyledi.

SOKRATES, KONFÜÇYÜS KİTAP FUARINDA

Geçen yıl Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Tolstoy gibi isimlerin düşünceleri ve eserleri ile Kocaeli’ye geldiğini ifade eden Genel Sekreter Yazıcı, “Bu yıl da toplumları aydınlatan ünlü yazar ve düşünürler yalnızca düşünceleri ile değil, kanlı ve canlı olarak suretleriyle Kocaeli’de olacak. Sokrates, Konfüçyüs, Sheakespeare, Mehmet Akif, Halide Edip Adıvar, Karl Marx, Korsan tiplemesi gibi ünlü isimler canlı olarak Kocaeli sokaklarında yürüyecek. Yürüyüş yolundan üniversite kampüsüne pek çok yerde Kocaelilileri 3. Kitap Fuarı’na davet edecekler” dedi.

BİLBORDLAR ‘OKU’ DİYOR

Kocaeli’nin dört bir yanındaki billboardların ‘Oku’ diye seslenmeye başladığını hatırlatan Yazıcı hayatın içindeki ‘Oku’ fiilinin keşfedilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

KORSANA HAYIR

Öte yandan fuar boyunca ‘Korsana Hayır’ çalışması dikkatleri çekecek. Kocaeli 3. Kitap Fuarı sayesinde kitaba herkesin kolayca ulaşması arzu edilirken uygun fiyatlarla kitap alınabilmesinin yanı sıra sektöre ve yazara zarar veren Korsan Kitap konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

ÜNLÜ YAZARLAR KATILACAK

Kocaeli 3. Kitap Fuarı bu yıl da edebiyat dünyasının birbirinden seçkin isimlerini ağırlayacak. Kocaeli 3. Kitap Fuarı’nın onur konuğu olacak isimler; araştırmacı yazar Şakir Balkı; gazeteci yazar Ahmet Nezih Galitekin ve ünlü ses sanatçısı Nilüfer olacak. Nilüfer, kendi hayatını anlatan ‘Nilüfer Hepsi Bu’ kitabını sevenleri için imzalayacak. Ayrıca okurlarıyla buluşacak olan yazar ve düşünürlerin arasında Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Cüneyt Ülsever, Doğan Cüceloğlu, Doğu Ergil, Ece Temelkuran, Erhan Afyoncu, İlber Ortaylı, İpek Çalışlar, İskender Pala, İsmet Özel, Mustafa Armağan, Sunay Akın, Turgut Özakman gibi değerli isimler yer alacak.

315 YAYINEVİ KATILACAK

Fuara 315 yayınevi ve 46 sosyal toplum kuruluşu katılacak. Alfa Kitap, Boyut Yayınları, Can Yayınları, Cumhuriyet Kitap, Doğan Kitap, Doğu Kitabevi, Eksen Yayıncılık, Final Yayınları, Hayat Yayınları, İmge Kitabevi, İş Bankası Kültür Yayınları, Metis Kitap, NTV Yayınları, Ötüken Yayınları, Say Yayınları, Sürat Basım Yayın, TİMAŞ Yayınları, TÜBİTAK gibi pek çok seçkin yayınevinin yanısıra Arkadaş Edebiyat, Düşün Dergisi, Uykusuz Dergisi, Leman Dergisi, Varlık Yayınları, Yeni Şafak Gazetesi, Zaman Kitap gibi süreli yayınların da stantları Kocaeli 3. Kitap Fuarı’nda yer alacak. Altı Nokta Körler Derneği, ÇYDD, KO-MEK, MAZLUMDER, TEMA gibi ülkemizin önde gelen sosyal toplum kuruluşları da Kocaeli 3. Kitap Fuarı’nda yer alacak.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 3. KİTAP FUARI

300’den fazla etkinliğin gerçekleşeceği fuar geçen sene iki yüz binin üzerinde katılımcı ağırlamış ve Türkiye’nin en büyük 3. Kitap Fuarı olarak anılmıştı. Bu yıl katılan yayınevinin artması, katılan yazar ve etkinlik sayısının çok daha fazla olması katılımcı sayısının da çok daha yüksek olacağı beklentisini gündeme getirdi.

ÖZGÜRLÜKLERİN ÖZGÜRCE TARTIŞILACAĞI FUAR

Kocaeli 3. Kitap Fuarı’nın söyleşi, konferans ve panellerinde bu sene "Özgürlükler" tartışılacak. Hem edebiyat dünyasındaki, hem de geride bıraktığımız aylarda Ortadoğu’daki özgürlük hareketleri çeşitli konu ve konuklarla mercek altına alınacak.

SERGİLER AÇILACAK

Konferansların, imza günlerinin ve şiir dinletilerinin yanı sıra çeşitli fotoğraf, resim ve karikatür çalışmaları da özel sergilerle fuar alanında sergilenecek. Stantlarda ebru ve kaligrafi çalışmaları yapılacak. Yetişkinler için olduğu kadar çocuklar için de eğlenceli seminerler bulunacak, fuara özel bir Akıl Oyunları Yarışması gerçekleştirilecek.

RUŞEN HAKKI ANILACAK

Kocaeli 3. Kitap Fuarı’nda ayrıca geçen yılın onur konuğu olan ve kısa süre önce hayatını kaybeden Ruşen Hakkı da saygıyla anılacak. Ruşen Hakkı’nın şiirlerinin okunduğu, eserlerinin değerlendirdiği ve aile yakınlarının, meslektaşlarının ağzından yazar ile ilgili anıların paylaşıldığı çeşitli programlar fuar boyunca gerçekleştirilecek.

KOCAELİ’NİN KİTAP FUARI

Türkiye’nin kültür-sanat alanındaki en büyük ve en önemli yerel yönetim hizmeti olan Kocaeli 3. Kitap Fuarı’na Kocaeli Üniversitesi’nin yanı sıra Kocaeli Valiliği ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü de kurumsal destek verecek.

Yorumlar
Mesaj Yaz 12.5.2011 03:33:35
Şehir dışında olmam nedeni ile çok istememe rağmen katılamayacağım..Katılan arkadaşlara güzellikler yaşamalarını diliyorum.Kitabın güzelleştirdiği bir dünyada nefes almak ne güzel...
Slm ve dua ile.ESRA DEREL



Yorum Yapın

3. Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.