ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yeşilçam'ın acı kaybı

Yalova’nın Çınarcık İlçesi’nde yaşayan bir dönem Yeşilçam filmlerinde kötü adam rolleriyle ünlenen 80 yaşındaki Hüseyin Zan hayatını kaybetti. Zan’ın cenazesi Çınarcık İlçesi’nde toprağa verildi.

5.5.2011

Yeşilçam'ın acı kaybı

Özellikle kavga sahnelerindeki başarısıyla tanınan ve yüzlerce filmde rol alan Hüseyin Zan 1990 yılından bu yana yaşadığı Çınarcık’ta geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi. Zan için Çınarcık Taşliman Camii’nde, cenaze töreni düzenlendi. 100’e yakın kişinin katıldığı cenaze töreninde, Hüseyin Zan’ın Yeşilçam döneminden arkadaşları olan yönetmen Erhan Canan ve Yavuz Figenli, yapımcı Adnan Mersinli, oyuncular Mehtap Anıl ve Yılmaz Terzioğlu da hazır bulundu. Sanatcının eşi Ayten ve oğlu Hakan Zan taziyeleri kabul ederken, Zan’ın oyuncu arkadaşlarından Yılmaz Terzioğlu, "Çok iyi bir insandı. Kendisiyle birçok projede rol aldık. Ölümü bizleri üzdü" dedi. Mehtap Anıl ise, "40 yıllık dostumu kaybettim" diye konuştu.

Zan’ın cenazesi ikindi vakti kılınan namazın ardından Çınarcık Mezarlığı’nda toprağa verildi.

1931 yılında İzmir’de doğan Hüseyin Zan, 1960 yılında ‘İçimizden Biri’ adlı filmle başladığı oyunculuk kariyerinde pek çok sinema filmi ve televizyon dizisinde yan rollerde oynadı. Genellikle yan rollerde boy gösteren Zan, kavga sahnelerindeki başarısıyla tanınıyordu. Bir dönem figüranlara dövüş dersi veren bir de okul açan Hüseyin Zan, bunun yanı sıra bazı projelerde yapımcı olarak da görev yaptı. Zan, son olarak 2007 yılında ‘Koçero’ adlı televizyon filminde rol aldı. 1990 yılından bu yana Çınarcık’ta yaşayan Hüseyin Zan, balıkçılık yapıyor, olta satarak geçimini sağlıyordu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 9.5.2011 14:52:53
Ülkemin acı gerçeği: İster kadın olsun ister erkek oyuncu olsun biraz yaşlandı mı/hemen çöpe bir2
Oysaki yabancı ülkelerde ne kadar da değerli oluyor yılların sanatçıları ve OSCAR'lar hep onlarda nihayet buluyor. Bakar mısınız/elinden kimse tutmamış olacak ki son günleri: balıkçılık yapıp, olta satacak kadar kendi özünden ayrılmasına da neden olmuş.
En büyük kavga hayatla dedirten bu trajikomik durum. Oysaki adı geçen sanatçının öleceği tek bir yer vardı, o da ya sahne ya da sahneydi.
Allah'tan Rahmet Diliyoruz...


Mesaj Yaz 9.5.2011 14:51:58
Ülkemin acı gerçeği: İster kadın olsun ister erkek oyuncu olsun biraz yaşlandı mı/hemen çöpe bir2
Oysaki yabancı ülkelerde ne kadar da değerli oluyor yılların sanatçıları ve OSCAR'lar hep onlarda nihayet buluyor. Bakar mısınız/elinden kimse tutmamış olacak ki son günleri: balıkçılık yapıp, olta satacak kadar kendi özünden ayrılmasına da neden olmuş.
En büyük kavga hayatla dedirten bu trajikomik durum.
Oysaki adı geçen sanatçının öleceği tek bir yer vardı, o da ya sahne ya da sahneydi.
Allah'tan Rahmet Diliyoruz...


Mesaj Yaz 8.5.2011 22:25:48
ALLAH RAHMET EYLESİN. GERİDE KALANLARA DA UZUN ÖMÜRLER... ONLARIN DÖNEMİ BU DÖNEME GÖRE BİR BAŞKAYDI... NE KADAR KÖTÜ ADAM OLSALARDA FİLM İCABI SEVİLİRLERDİ...

Mesaj Yaz 8.5.2011 17:02:53

Yanılmıyorsam 1963 yılıydı. Sapanca Gölü kıyısında Cüneyt Arkın ve Selda Alkor'un başrolünü oynadığı " İNATÇI GELİN" film setinde tanımıştım kendisini. Biz oralarda hayvan otlatıyorduk. Bize o kadar sıcak ve candan davranmıştı ki, daha sonraları izlediğim filmlerdeki "kötü adam" karakterini o güzel insanın nasıl becerebildiğini hep düşünmüşümdür.
Kendisine rahmet, kederli ailesi ile tüm sevenlerine de sabır ve başsağlığı diliyorum.
Toprağı bol, ruhu şadolsun.


Mesaj Yaz 7.5.2011 03:29:15
Allah rahmet eylesin, Kanat Film'de beraber çalışmak nasip olmuştu bir dönem. Güzel insandı, nûr içinde yatsın, âmin...

Mesaj Yaz 6.5.2011 12:44:25
evet karakter oyuncusu olmasa filim neye yarar.erol taş,bilal inci vs.gibi hüseyin zan da bunlardan biriydi karakterlerin yerini tutan başkasını tanımıyorum
ölenlere rahmet diliyorum


Mesaj Yaz 5.5.2011 17:27:53
Uçan adam. Ne unutulmaz karelerde izledik onu. Ve kimseye muhtaç olmadan, balıkçılık yaparak ve olta satarak hayatını sürdürmesi gururlu bir vedayla birleşmiş. Allah rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı dilerim.

Mesaj Yaz 5.5.2011 16:15:39
Son zamanları gariplik ve yalnızlık içinde oluyor bazı sanatçıların..Rabbim rahmet eyleye..ESRA


Yorum Yapın

Yeşilçam'ın acı kaybı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.