ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kara Murat geri döndü

1970'li yıllarda Cüneyt Arkın'ın canlandırdığı 'Kara Murat' efsanesi, 2000'li yılların teknolojisiyle yeniden hayat bulacak

4.5.2011

Kara Murat geri döndü

Rahmi Turan’ın 1971’de çizgi roman halinde yayımlamaya başladığı akıncı beyi ’Kara Murat’ın maceraları, o günlerde büyük ilgi görmüş ve yedi sinema filmi çekilmişti.

Cüneyt Arkın’ın hayat verdiği Kara Murat, ’Devler Savaşıyor’, ’Kara Şövalyeye Karşı’, ’Denizler Hakimi’, ’Ölüm Emri’, ’Fatih’in Fedaisi’, ’Fatih Sultan’ın Fermanı’ ve ’Şeyh Gaffar’a Karşı’ adlı sinema filmlerinde beyazperdeye uyarlanmıştı.

Aynı ’Kara Murat’, kısa bir süre sonra 2000’li yılların sinema teknolojisiyle bir kez daha beyazperdeye yansıyacak. Kara Murat’ı dövüş sanatları uzmanı Fatih Usta canlandırırken, Fransız aktör ve koreografist Cyrill Rafaelli filmin aksiyon koreografi danışmanlığını üstlendi. Çekimlerine 15 Haziran’da başlanacak olan ’Kara Murat’, gösterime ise yeni sezonda girecek.

Yorumlar
Mesaj Yaz 16.6.2011 03:11:24
KING KONG da klişeleşmişti ama yeniden çekilde ve mükemmel olmuştu...

Mesaj Yaz 12.6.2011 10:36:35
Kara murat bence klişeleşmiş bir film bence bunu bir daha çekmeye çalışmak çok yanlış


Yorum Yapın

Kara Murat geri döndü ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.