ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

73 Yaşında 52 Yıldır Sahnede

Usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal, televizyonlarda yayınlanan dizi filmlerin sayıca artmasının, tiyatroyu olumsuz etkilediğini belirtti.

23.4.2011

73 Yaşında 52 Yıldır Sahnede

Usta tiyatro sanatçısı Genco Erkal, televizyonlarda yayınlanan dizi filmlerin sayıca artmasının, tiyatroyu olumsuz etkilediğini belirterek, ’Oyuncular, çalışmıyor olsalar bile, ’dizilerden bir teklif gelir de ben bir tiyatroya bağlı olursam ve fırsatı kaçırırsam’ korkusuyla özel tiyatrolarda görev almak istemiyorlar’ dedi.

Erkal, 13. Adana Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında ’Nereye Gidiyoruz’ adlı Oyunu sahnelemek üzere geldiği Adana’da yaptığı açıklamada, Oyunun, Aziz Nesin’in bakışıyla Türkiye’nin panoramasını çizdiğini söyledi.

Sahnedeki en yaşlı tiyatroculardan olduğunu ifade eden Erkal, ’73 yaşındayım ve 52 yıldır profesyonel tiyatrodayım. Benim yaşımda bu kadar çok çalışan, çok turne yapan, yılda bu kadar çok Oyun oynayan hemen hemen kalmadı. Ama tiyatro aşkı beni ayakta tutuyor. Ben enerjimi, bu sevgi ve tutkudan alıyorum. Tiyatroya gidebildiği kadar devam edeceğim’ dedi.

Erkal, tiyatroda amatörden yetiştiğini, okullu değil, alaylı Oyuncu olduğunu, tiyatroyu usta Oyuncuların yanında öğrendiğini belirterek, Yıldız Kenter’in yanında 3, 5 yıl çalıştığını, bu çalışmalarının kendisine çok şey kattığını vurguladı.


’Diziler Tiyatroyu Olumsuz Etkiledi’

Televizyonlarda yayınlanan dizi filmlerin sayıca artmasının, tiyatroyu olumsuz etkilediğini savunan Erkal, ’Oyuncular, çalışmıyor olsalar bile, ’dizilerden bir teklif gelir de ben bir tiyatroya bağlı olursam ve fırsatı kaçırırsam’ korkusuyla özel tiyatrolarda çalışmak istemiyorlar. Hele bizim gibi çok turne yapanlar için bu durum, oldukça zor oluyor’ dedi.

Son dönemde beğendiği çok sayıda Oyuncu olduğunu belirten Erkal, şöyle devam etti:

’Ancak, sadece TV’de oynayanları gördükçe içim ’cız’ ediyor. Tiyatroda er meydanı sahnedir. Diyorum ki, ’bu Oyuncuların sahneye çıkması, tiyatroda oynaması lazım’. Yazık ki sadece TV ile yetiniyorlar. Bana da teklifler geliyor ama TV’ye sıcak bakmıyorum. Arada bir film yapıyorum ama tiyatro benim çok zamanımı alıyor. Çünkü ben tiyatronun sadece Oyuncusu değil, yönetmeni, müdürü, çevirmeni, Oyun seçeni, dramatörü, Oyun yazarı, uyarlayanıyım. ’

Yorumlar
"73 Yaşında 52 Yıldır Sahnede" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

73 Yaşında 52 Yıldır Sahnede ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.