ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çanakkale kısa filmler savaşı

Çanakkale Savaşları konulu kısa film yarışması düzenlenecek.

22.4.2011

Çanakkale kısa filmler savaşı

Eceabat Kaymakamlığı Çanakkale Savaşları ile ilgili kısa film yarışması düzenleyecek.

Eceabat Kaymakamı Bülent Uygur, düzenlenecek yarışmanın önemine dikkat çekerek, “Malum olduğu üzere bugünün dünyası dijital dünya.

Özellikle medyası, basını, sineması güçlü ülkeler sinemayı tiyatroyu propaganda aracı olarak kullanarak çok küçük zaferleri devam zaferler olarak tüm dünyanın önüne çıkarıyorlar.

Bugün dünyada çelikten kalelere karşı göğsünü siper edip de düşmanı durduran başka bir millet olmasa gerek. Bugün Çanakkale ruhunu daha iyi anlayabilmek için Çanakkale’yi çok iyi okumak lazım. Maalesef Türkiye’de de okur yazarlık oranı çok yüksek değil. Okur yazarlıktan okuma yazmayı kastetmiyorum.

İnsanlar bugün bin kilometre yolculuk yapıyorlar ve o sırada da otobüsteki gazeteleri okumaya çalışıyorlar. Elinde bir roman okuyan maalesef yok. Onun için bizim mutlaka sinemayı etkili propaganda aracı olarak kullanmamız gerekiyor.

Çanakkale ile ilgili olarak da bizim en önemli tespitlerimizden bir tanesi Çanakkale Savaşı ile ilgili daha doğru dürüst bir filmi dahi çekilmemiş olması. Bizim kaymakamlık olarak gerek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı, gerekse diğer üniversitelerle görüşmelerimiz oldu.

Geçen gün Mimar Sinan Üniversitesi rektörümüz ile de görüştüm. Çanakkale Savaşları konulu kısa film yarışması düzenlemek istiyoruz. Çanakkale savaşları konulu profesyonellere ve amatörlere yönelik kısa film yarışması ile Çanakkale’de yaşanan hikayeler film haline getirilebilir.

Bu kısa filmlerin de ileride yapılacak büyük Çanakkale filmine bir altyapı oluşturacağı kanaatindeyim.

Biz bir yola çıktık ve bu yolda da başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bu konuda da mutlaka Kültür Bakanlığımızın ve diğer kuruluşların yanımızda olacağına inanıyoruz” dedi.

Film yarışması ile ilgili kısa sürede şartnamelerin hazırlanacağını da belirten Kaymakam Bülent Uygur, “Önümüzdeki birkaç ay içinde bu şartnameler tamamlanır.

Ardından duyurularla ilana çıkılır. Tarihi yarımadada kış çok sert olduğu için özellikle yaz döneminde Temmuz, Ağustos, Eylül döneminde bu yarışmayı başlatabiliriz. Yine gelecek yıl Mart ayına doğru da finalini yapıp ödül törenimize yaparız” dedi.

Yorumlar
"Çanakkale kısa filmler savaşı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Çanakkale kısa filmler savaşı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.