ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

12 bin kişi Çanakkale’ye gidecek

Bağcılar Belediyesi geleneksel hale getirdiği Çanakkale Şehitliği gezilerine başladı. Öğrenciler öncelikli olmak üzere 12 bin Bağcılarlı ücretsiz Çanakkale’ye gidiyor.

18.4.2011

12 bin kişi Çanakkale’ye gidecek

Bağcılar Belediyesi geleneksel hale getirdiği Çanakkale Şehitliği gezilerine bu yıl da başladı. Çoğunluğu öğrencilerden oluşmak üzere, Bağcılar’da ikamet eden vatandaşlar Çanakkale Şehitliği’ne götürülüyor. Hafta içi her gün Bağcılar’dan kalkan 5 otobüs ilköğretim sekizinci sınıf öğrencileri ile ortaöğretim son sınıf öğrencilerini Çanakkale Şehitliği’ne götürüyor. Haftasonu ise Bağcılar Belediyesi Mahalle Konağı’na müracaatta bulunan vatandaşlar şehitliklere götürülüyor ve burada uzman rehberlerin anlatımları eşliğinde şehitliği geziyor. Her otobüs için ayrı ayrı tutulan rehberler, geziye katılanlara, Çanakkale Savaşları hakkında bilgi veriyor. Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Conkbayırı, Anafartalar, Kilitbahir, Arıburnu ve benzeri bölgeler ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş gibi savaşta isimleri öne çıkmış kahramanlar hakkında bilgiler veren rehberler, geziye katılanları adeta o tarihe götürüyor.
ÇAĞIRICI: “12 BİN KİŞİYİ ÇANAKKALE’YE GÖTÜRECEĞİZ”
Çanakkale Şehitlik ziyaretlerinin Bağcılar Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği faaliyetlerinden biri olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu yıl da 12 bin Bağcılarlıyı Çanakkale Şehitlikleri’ne götürmeyi hedeflediklerini söyledi. Çanakkale’nin Türk tarihi için bir milat olduğunu ifade eden Çağırıcı, “Çanakkale’de 96 yıl önce verilen mücadeleyi unutmamız gerektiğini düşünüyorum. Onun için yıllardır Çanakkale Şehitlikleri’ne geziler düzenliyoruz.
Özellikle çocuklarımızın, tarih kitaplarından okudukları Çanakkale Cephesi’ni bir de yerinde görmelerini istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 2.9.2012 12:04:22
Çok güzel bir proğram Ben Buradan belediye başkanımızı kutluyorum .Herkesinde böyle duyarlı olmasını bekliyoruz.Saygılar başkanım yolun açık olsun


Mesaj Yaz 1.7.2012 17:33:22
çok güzel bir gezi olacağı kuşkusuz ecadımızın ne kahramanlık gösterek bu günlere geldiğimizi yerinde görerek onları yad ederek daha yerinde olacağını düşünenlerdenim


Yorum Yapın

12 bin kişi Çanakkale’ye gidecek ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.