ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri; "7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Başlıyor"

7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Başlıyor Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin her yıl gerçekleştirdiği geleneksel kitap okuma yarışması bu yıl 11 Nisan 2011 Pazartesi günü başlayacak. Toplam 40 gün sürecek olan yarışma 21 Mayıs Cumartesi günü Haluk Ündeğer İlköğretim Okulu’nda yapılacak sınavla sona erecek.

7.4.2011

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri;

Zeytinburnu’nun “aydınlık yüzü” olan bilgi evleri tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasının yedincisi bu yıl da ilkokul 4. Sınıf öğrencilerinden itibaren Zeytinburnu ile bağı olan kitap dostlarını yeni bir serüvende bir araya getirecek. 7. Geleneksel Kitap Okuma yarışması bu sene de 4 farklı grup için yapılacak. İlköğretim 4 ve 5. sınıf öğrencilerinin 1. grubu, ilköğretim 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin 2. grubu, lise öğrencilerinin 3. grubu, üniversite öğrencileri ve yetişkinlerin de 4. grubu oluşturduğu yarışmada yarışmacılar, her grup için belirlenmiş 7 kitabı, kendilerine verilen 40 günlük sürede okuyacak ve yarışma sonunda her grup için ayrı ayrı düzenlenecek olan sınava girecek.

Her yıl Zeytinburnu’nda okuyan, yaşayan veya çalışan tüm kitap dostlarının büyük bir ilgi gösterdiği kitap okuma yarışmasının bu yılki teması “Türk Edebiyatı’nda Yaşayan Yazarlar” olacak. Bu vesileyle okuma listeleri değerli günümüz yazarlarının kaleme aldığı eserler arasından seçilen, farklı türlerden örnekler bulunan 7’şer kitaptan oluşacak. Bu yıl yapılacak olan yarışmanın bir diğer özelliği de, 2011 yılının Kültür Bakanlığı tarafından “Mehmet Akif Ersoy” yılı olarak ilan edilmesi sebebiyle, her gruba ait okuma listelerinde Mehmet Akif Ersoy’u anlatan birer esere yer verilmesi olacak.

7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması hakkında bir açıklama yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, bu yıl kitap okuma yarışmasında tema olarak, hatırasının ve mirasının ilelebet yaşayacağı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve çağımızda yaşayan yazarlarımız olarak belirlenmesinin çok anlamlı ve değerli olduğunu belirtti. Her yıl Zeytinburnu ilçesinde bir şenlik havası estiren yarışmanın, bu yıl da çok sayıda yarışmacıyı, güzel bir atmosferde bir araya getireceğini belirten Başkan Aydın; “Zeytinburnu Belediyesi’nin “bilgi güçtür” ilkesiyle hizmete açtığı bilgi evleri, artık gelenekselleşen ancak her yıl yeni bir heyecanla başlayan, kitap okuma yarışmasına hazır. Her yıl bir önceki yılın katılım rekorunu kıran kitap okuma yarışmalarının yedincisine, Zeytinburnu ilçemizle bağı olan ve kitaplarla arasında muhabbet bulunan tüm kitap dostlarının, aynı heyecanla katılacağını düşünüyorum. Bu vesile ile yarışmaya katılacak olan tüm halkımıza başarılar diliyorum.” dedi.

11 Nisan 2011 Pazartesi günü başlayacak olan 7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’na, 29 Nisan 2011 Cuma günü mesai bitimine kadar kayıt yaptırılabilecek. Yarışmaya kayıt olabilmek için tüm katılımcılarda, bilgi evlerine üye olmak ve yarışma şartnamesindeki kriterlere uygun olmak şartları aranacak.

Yarışmanın birincileri 1000 TL, ikincileri 750 TL, üçüncüleri 500 TL, dördüncüleri 400 TL ve beşincileri 300 TL para ödülü almaya hak kazanacak. 6, 7, 8, 9 ve 10. olan üyeler ise mansiyon olarak 200 TL değerinde para ödülü kazanacaklar. Ayrıca ilk üç dereceye giren üyeler, ailelerinden iki kişiyle birlikte tüm masraflarının Zeytinburnu Belediyesi tarafından karşılanacağı Safranbolu, Kastamonu ve Amasra Kültür Gezisi’ne katılabilecek. 7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması’nın ödül töreni 28 Mayıs 2011 Cumartesi günü saat 14.00’te Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Yarışmaya müracaat eden tüm bilgi evi üyeleri, 11 Nisan 2011 Pazartesi günü bilgi evlerinde ve Zeytinburnu Belediyesi resmi internet sitesi olan www.zeytinburnu.bel.tr adresinde ilan edilecek kitap listelerinde bulunan kitapları, bilgi evlerinden ödünç alabilecekleri gibi aynı yazar ve yayınevine ait olmak koşuluyla kendileri de temin edebilecekler.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi almak için müracaat edebileceğiniz bilgi evlerinin telefon numaraları;

Seyitnizam Bilgi Evi : 4131177
Merkezefendi Bilgi Evi : 4131178
Beştelsiz Bilgi Evi : 4131179
Sümer Bilgi Evi : 4131197
Yeşiltepe Bilgi Evi : 4131198
Yenidoğan-Gökalp Bilgi Evi : 5581767


Zeytinburnu Belediyesi
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
Bilgi Evleri
Semra Berke

Tel: (0)212 4131178 - 5582741

Yorumlar
Mesaj Yaz 7.4.2011 22:23:32
Ne kadar sevindirici...Artık belediyeler sanata ve kültüre en fazla katkı sağlayan kurumlar arasında ilk sırada...
Sanırım, kent bilincinin yerleşmesi ve medenileşmek buna deniyor.



Yorum Yapın

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri; "7. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Başlıyor" ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.