ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mehmet Kapçak'ın Görsel Sanatlar Eğitimi Sergisi

Mehmet Kapçak’ın “Görsel Sanatlar Eğitimi Projesi” Diyarbakır’dan sonra Ankara’da

7.4.2011

Mehmet Kapçak'ın Görsel Sanatlar Eğitimi Sergisi

Mehmet Kapçak’ın “Görsel Sanatlar Eğitimi Projesi” Diyarbakır’dan sonra Ankara’da
İlk sergisi 07-11 Mart 2011 tarihlerinde Dicle Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılan ve hedef kitlesi “Eğitim Fakültelerinin Görsel Sanatlar Bölümü Öğrencileri ile Sanat Eğitimcileri Olan Proje”nin ikinci sergisi, Ankara TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nden sonra, üçüncüsü Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Malik Aksel Sergi Salonu’nda.

“Renkler de siyah, beyaz ve gri tonlara denk değerlere sahiptirler.” adlı Projenin amacı, “Üniversitelerimizin Eğitim Fakülteleri’nin Görsel sanatlar Bölümü’nün öğretmen adayları ile güzel sanatlar eğitimi alan görsel sanatçı adaylarının ; renklerin siyah, beyaz ve gri tonlara denk değerlere sahip olduklarının farkına vardırmaktır.
Projede yer alan ürünler Mehmet Kapçak’ın özgün görsel çalışmalarından oluşuyor. Orijinal çalışma, orijinal çalışmadan kurgulanmış renklerin kontrastlarını içeren çalışma ile aynı orijinalden siyah, beyaz ve gri tonlarına denk düşen çalışma aynı karede bir arada sunuluyor.
07 Mart ile 11 Mart 2011 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel sanatlar Galerisi’nde sergilenen çalışmalar izleyicilerin ilgi odağı haline geldi. Beş günde yaklaşık “İki bin beşyüz ” kişinin gezdiği sergi ikinci durağı olan Ankara TBMM Mustafa Necati Kültür Evi’nden sonra ücüncü durak olan Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Malik Aksel Sergi Salonu’nda izleyici ile buluşuyor.
Diyarbakır’da amacına ulaşan projenin Ankara’da da amacına ulaşacağı ile ilgili umutvarız. Daha çok kişinin izleyici olarak gezeceği inancıyla ülke genelinde sergilenmesi; amaca ulaşmayla doğru orantılıdır.
Sergiye Ankara’daki tüm sanat eğitimci ve sanat eğitimi almakta olan öğrenciler ile görsel sanatlara ilgi duyan tüm sanatseverler bekleniyor.

Yorumlar
"Mehmet Kapçak'ın Görsel Sanatlar Eğitimi Sergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Mehmet Kapçak'ın Görsel Sanatlar Eğitimi Sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.