ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, kitapların olmadığı bir dünya düşünülemeyeceğini belirtti.

29.3.2011

Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez

Doğan, ’Kütüphaneler Haftası’ sebebiyle yaptığı açıklamada eğitimin, bilimin, sanatın temelinin kitaba dayandığını söyledi. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitapların kütüphanelerde korunduğunu ifade eden Doğan, kitapların böylece araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulduğunu kaydetti.

Kuşkusuz çoğu kişinin kendi evinde kitaplığı olduğunu ifade eden Doğan, buradan sadece kendisi ve yakınları, tanıdıkları yararlanabildiğine dikkat çekti. Doğan, şöyle dedi:
“Oysa kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma olanağı vardır. Üstelik böyle bir özel kitaplığa sahip olan kimsenin de kütüphanelere gereksinimi vardır. Çünkü özel bir kitaplık asla kütüphanelerin zenginliğine erişemez. Günümüzde uygarlık çok gelişmiştir. Radyo, televizyon, bilgisayar, internet gibi iletişim ve bilgilenme araçları çok gelişmiştir. Ne kadar gelişse de bunların hiçbirisi kitabın yerini tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphaneye olan ilginin azalmaması, hatta artması bunun kanıtıdır.”

Yorumlar
"Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.