ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Müzayede fırtınası

İki hafta içinde birbirinden değerli eserler müzayedelerde satışa çıkacak. Müzayedelerin başrolünde Osmanlı ve çağdaş dönem eserleri yer alıyor

25.2.2011

Müzayede fırtınası

Özellikle son beş yıldır Türkiye’de koleksiyoner sayısında ciddi bir atış var. Özel müzelerin ve koleksiyonerlerin sayısı arttıkça, müzayedelere ilgi de artıyor. Sadece koleksiyonerler değil, rekor satış fiyatları nedeniyle alıcı olmayan seyirciler de müzayedelerin takipçileri haline geldi. Önümüzdeki iki hafta İstanbul’da müzayede fırtınası yaşanacak. Satışa sunulacak eserler arasında klasik dönem tabloları ve Osmanlı eşyaları öne çıkıyor. İlk açık artırma, bugün The Sofa Otel’deki Nişantaşı Müzayede’nin, Osmanlı ve Çağdaş Sanat Eserleri Müzayedesi. Müzayedede Neş’e Erdok, Ömer Uluç, Bedri Rahmi’ye ait tablolar var. 27 Şubat’ta, Antik A.Ş’nin Swissotel’de düzenleyeceği Değerli Tablolar ve Osmanlı Eserleri Müzayedesi’nde hilye-i şerifler, birçok Kuran-ı Kerim ve klasik Türk resminin başyapıtı sayılan eserler satışa sunulacak. İbrahim Çallı’nın bilinen en büyük natürmort çalışması 700 bin, Süleyman Seyyid’in peyzajı 500 bin TL’den açık artırmaya çıkacak. İki eserin de rekor kırması bekleniyor. 6 Mart’ta Esma Sultan Yalısı’nda, Alif Art tarafından düzenlenecek müzayedede ise Jessie Eskenazi Benardete koleksiyonu satışa sunulacak. Koleksiyonun öne çıkan parçaları Fahrülnisa Zeid’in figüratif soyutu, İbrahim Çallı’nın Uzanan Çıplak ve Neşet Günal’ın Düşünen Kadın’ı.

Yorumlar
"Müzayede fırtınası" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Müzayede fırtınası ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.