ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması

20.2.2011

Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması

TANPINAR ÖDÜLÜ 10. YILINDA
“MEKTUP”A VERİLECEK

Osmangazi Belediyesi’nin edebiyatımızın büyük ustası Ahmet Hamdi Tanpınar anısına 2001 yılından bu yana edebiyatın değişik dallarında düzenlediği yarışma bu yıl Mektup dalında yapılacak. Bu yıl onuncusu gerçekleştirilecek yarışmanın jüri üyeliğini; Hilmi YAVUZ başkanlığındaki; Prof. Dr. Abdullah UÇMAN, Doç. Dr. Erdoğan ERBAY, Yazar Adnan ÖZYALÇINER, Gazeteci/Yazar Ali ÇOLAK, Şair/Yazar Metin Önal MENGÜŞOĞLU ve Şair/Yazar İhsan DENİZ’den oluşan Seçici Kurul yapacak.

Tanpınar anısına gerçekleştirilen yarışma; 2001 yılında DENEME (Tanpınar ve Bursa Denemeleri), 2002 yılında ŞİİR (Tanpınar ve Bursa Şiirleri), 2003 yılında MEKTUP (Bursa’ya Ütopik Mektuplar), 2004 yılında MAKALE (Tanpınar’ın Dünyasında Bursa-Taşlarda Gülen Rüya), 2005 yılında HİKÂYE (Geniş Zamanlı Hikâyeler), 2006 yılında ARAŞTIRMA-İNCELEME, 2007 yılında ROMAN, 2008 yılında DENEME, 2009 yılında ise ŞİİR dalında yapılmıştı. Bu yıl onuncusu yapılacak olan yarışmanın teması ise “Bursa’da İkinci Zamana Mektuplar”.

YENİ ESERLER...
Yarışmanın duyurusu amacıyla Haraççıoğlu Kültür Merkezi’nde; Seçici Kurul Üyeleri Prof. Dr. Abdullah UÇMAN, Gazeteci/Yazar Ali ÇOLAK ve Yazar Metin Önal MENGÜŞOĞLU ile, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa DÜNDAR’ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Başkan DÜNDAR, “Yarışmanın edebiyatımıza bundan önceki yıllarda olduğu gibi yeni eserler kazandırmasını bekliyoruz” diye konuştu. Başkan Dündar, “Eserlerinde Bursa’ya geniş yer vermiş, bu kenti çok sevmiş bir edebiyat ustası olan Ahmet Hamdi Tanpınar’a saygı niteliği taşıyan yarışma, hem büyük bir ustayı yâd etmek, vefa borcumuzu ödemek, aynı zamanda da yazılarında vurguladığı tarihi/kültürel mirası yaşatmak arzusuyla düzenleniyor. Şimdi yazarlarımızın mektuplarında Bursa’da İkinci Zaman’ı anlatmalarını bekliyoruz. Birbirinden güzel eserler çıkacağına inanıyorum” dedi.

Jüri üyesi Prof. Dr. Abdullah Uçman ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Sayın Başkanı, Tanpınar anısına böylesine önemli bir yarışma düzenlediği için kutluyorum. Osmangazi Belediyesi’nin kültüre verdiği önemi biliyoruz ancak Tanpınar anısına düzenlenen yarışma artık tüm Türkiye’ye mal olmuş bir edebiyat etkinliği” diye konuştu. Jüri üyesi Ali Çolak “Bursa Tanpınar’a sahip çıkmakla çok önemli bir iş yaptı” derken, Metin Önal Mengüşoğlu’da “Roman yarışmasında 15 bin sayfa okudum, yarışmanın gördüğü ilgi mutluluk verici, umarım Mektup konusunda da aynı şekilde yoğun ilgi olur” dedi. Başkan Dündar başvuruların 14 Şubat 2011 tarihinden itibaren kabul edileceği yarışmaya katılımın bir eserle sınırlandırıldığını ve yarışmaya son katılım tarihinin 22 Nisan 2011 olduğunu söyledi.

ÖDÜLLER
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL verilecek. Mansiyonlar ise 2 biner TL olarak belirlendiğini söyledi.
Diğer yandan, yarışma jürisinin uygun bulduğu eser veya eserler, önceki yarışmalarda olduğu gibi kitap haline getirilecek. Yarışmanın sonuçları 30 Nisan 2011 tarihlerinde açıklanacak. Ödüller ise, 07 Mayıs 2011 tarihinde yapılacak törenle sahiplerini bulacak. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi, Osmangazi Belediyesi Basın Bürosu (0 224 270 70 42) veya www.osmangazi.bel.tr adresinden alınabilir.


Osmangazi Belediyesi
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

Yorumlar
"Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.