ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

BUCA BELEDİYESİ ALİ RIZA ERTAN ŞİİR ÖDÜLÜ YÖNETMELİĞİ

Buca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce bu yıl 16. si düzenlenecek olan Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü Yönetmeliği 13 maddeden oluşur:

4.2.2011

BUCA BELEDİYESİ  ALİ RIZA ERTAN ŞİİR ÖDÜLÜ YÖNETMELİĞİ

Buca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce bu yıl 16. si düzenlenecek olan Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü Yönetmeliği 13 maddeden oluşur:
1- Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü’ne yayımlanmamış kitap oylumundaki bir dosyayla katılım sağlanır. Konu ve dize sınırlaması yoktur. Kitap oylumu taşımayan dosyalar değerlendirmeye alınmaz.
2- Açık (gerçek) isimle katılmak zorunludur.
3- Ödüle 1976 yılı ve sonrası doğumlular katılabilir.(Şiir ödülümüzü adına düzenlediğimiz Ali Rıza Ertan 35 yaşında vefat ettiğinden katılımcılarımızın da 35 yaşını geçmemiş olması jürimizin kararıdır. ) Daha önce Ali Rıza Ertan Ödülü’nde dereceye girmiş olan şairlerle, başka bir ödülü almış dosyalar yarışmaya katılamaz. .
4- Şiirler, bilgisayarda düzenlenmiş olarak 6 (altı) nüsha halinde gönderilmelidir.
5- Başvuru yazısına katılımcının adı, soyadı, kısa özgeçmişi, posta adresi, varsa e-mail adresi ve telefon numarası yazılmış olmalıdır.
6- Şiir Ödülüne son katılım 06 Mayıs 2011, cuma günü saat 17:00’ye kadardır.
7- Yapıtlar posta, kargo ile ya da elden "Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü 2011" Buca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür-Sanat Merkezi Uğur Mumcu Cad. No:29 -35160 Buca/İZMİR adresine ulaştırılmalıdır. Postada meydana gelecek gecikmelerden Müdürlüğümüz sorumlu değildir.
8- "Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü" Töreni 2 Haziran 2011, Perşembe günü saat 19:30’da Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenecek kokteyl ile verilecektir. 9-Ödül kazananların ulaşım ve konaklamaları kendilerine aittir. 10- Seçici Kurul; Ahmet Günbaş, Halim Yazıcı, Hidayet Karakuş, M.Kadri Sümer ve Hüseyin Yurttaş’tan oluşmaktadır.
11- "Ali Rıza Ertan Şiir Ödülü" 1500.-TL. dir. Jüri değer bulduğu taktirde "Başarı Ödülü" verilebilir. Bu taktirde Başarı Ödülü 750.- TL’dir..
12- Sonuçlar 23 Mayıs 2011, Pazartesi gününden itibaren internet sitemizde ve basında yayımlanacaktır. (www.buca.bel.tr)
13- Ali Rıza Ertan şiir ödülü sekreterliğini Buca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kültür-Sanat Merkezi Sorumlusu Nesim Oral Yürütür.
Başarı dileklerimizle…
Nuray ÖMÜR/ Kültür ve Sosyal İşler Müdürü
BİLGİ VE İLETİŞİM:
Buca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü
TELEFON: 0 232 420 02 32 / 420 00 96
Yarışmamızın yönetmeliği Buca Belediyesi internet sitesi www.buca.bel.tr adresinden de temin edilebilir.

Yorumlar
Mesaj Yaz 9.3.2011 13:15:40
yaş sınırı olması bence çok hatalı yaşımız 43se suç mu ...................

Mesaj Yaz 8.2.2011 19:20:49
Ali Rıza ERTAN, Hüseyin YURTTAŞ ile birlikte İzmir' de DÖNEMEÇ dergisini çıkarmış ve edebiyat dünyasında haklı bir yer edinmiştir. Ne yazık ki daha 35 yaşındayken yaşama veda etti.
1979 yılında Fakülteyi kazandıktan sonra DÖNEMEÇ dergisine sık sık uğruyordum. Hüseyin YURTTAŞ, her fırsatta Ali Rıza ERTAN'ı anıyor ve övüyordu.
Önceleri Dönemeç Dergisi ALİ RIZA ERTAN şiir ödülü düzenlerken şimdi, bu görevi Buca Belediyesi yapmakta.


Mesaj Yaz 7.2.2011 23:26:57
millet yazsın sizde bişeler kazanın kitap yazacaktım kendim çıkarırdım...

Mesaj Yaz 5.2.2011 05:04:08
Herkese açık bir şiir yarışamsına sınırlama getirilmesini abes buluyorum. Amaç en güzeli en etkiliyi bulmak değil mi yoksa.


Yorum Yapın

BUCA BELEDİYESİ ALİ RIZA ERTAN ŞİİR ÖDÜLÜ YÖNETMELİĞİ ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.