ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yerebatan Sarnıcı için gerekli önlemler alındı

Tarihî Yarımada’dan geçen tramvayın yaydığı titreşimlerin Yerebatan Sarnıcı’na zarar vermemesi için gerekli çalışmanın yapıldığını açıklayan Başkan Topbaş, “Sarnıca baskı yapan eski İl Özel İdaresi binası kaldırılıyor ve Sultanahmet bölgesine otobüs yerine turistik tramvay seferleri yapılacak” dedi.

2.2.2011

Yerebatan Sarnıcı için gerekli önlemler alındı

Bayrampaşa Spor Kompleksi’ne inceleme gezisi yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.

Başkan Kadir Topbaş, bir gazetecinin, “Tarihi Yarımada’dan geçen tramvayın yaydığı titreşimler nedeniyle Yerebatan Sarnıcı’na zarar verdiği iddiaları bazı medya organlarında yer aldı. Konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?’’ şeklindeki soruya, ’’Biz burada üniversiteler ile birlikte ciddi ölçümler yapıyoruz” dedi.

Sarnıç üzerindeki İl Özel İdaresi’ne ait binanın bir önceki İstanbul Valisi Muammer Güler ile görüşmeleri sonucunda, Vatan Caddesi’ndeki yerine taşındığını ifade eden Başkan Topbaş, Sarnıç’ın üzerindeki binanın yıkılacağını ve yükün hafifleteceğini kaydetti.

Tramvay hattında bir düzenleme yapıldığını ifade eden Kadir Topbaş, rayların altına titreşim önleyici bir takım malzemelerin yerleştirilmesiyle titreşimin eskisi kadar yüksek olmadığını söyledi. Eskiden var olan titreşimin çok ciddi bir tehlike içerdiğini vurgulayan Topbaş, şöyle konuştu;

“Turistleri taşıyan otobüsler de aynı şekilde tehdit arz ediyordu. Bununla ilgili Karaköy’den Sultanahmet Camisi’ne doğru yeni tramvay hattı koyulacak. Bunlar sadece turistleri taşıyacak. Böylece turistler artık otobüslerle değil, vagonlarla bölgeye gelerek, otobüslerin yarattığı tehlike ortadan kalkmış olacak. Esas tehlikeyi bu otobüslerin yaydığı titreşim oluşturuyor. Diğer taraftan bölgeye döşediğimiz, asfaltı titreşimi önleyici elastiki olan bir üretimle uyguluyoruz. Tramvayın kaldırılması gibi bir durum yok. Gerekli tedbirler alındı.”

Kültür A.Ş.

Yorumlar
"Yerebatan Sarnıcı için gerekli önlemler alındı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Yerebatan Sarnıcı için gerekli önlemler alındı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.