ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

ÇIRPINAN YÜREK

6.12.2010

ÇIRPINAN YÜREK

ÖNSÖZ
Şiir denince ne anlıyoruz? Kalbimizin tellerine dokunan bir mızrap mı? Çöllerde aradığımız, bizi serinleten bir yudum su mu? Yoksa inadına daha çok susamak için biraz daha mahsur kalmak mı? Biz insanlar hangisini istiyoruz hayattan? Acı çekmek mi? Sevinmek mi?

Mutluluk, hangisini tatmakta acaba? Belki de mutluluk, bizi anlatan her şey. Bazen ağlamak, bazen gülmek... Bazen bir kahkaha, bazen de içli bir hüzün.
İşte bu yüzden hep şiirlerde kendimizi ararız. Duygularımızı, iç dünyamızı, bulmak istediklerimizi, söyleyemediklerimizi, bulamadıklarımızı, bilemediklerimizi, yaşadıklarımızı, yaşayamadıklarımızı, yaşamak istediklerimizi. Yani hayatımızı hep satırlarda ararız. Belki de bizi çözebilecek kurgulanmış bir formüldür şiir.

Bu kitapta okuyacağınız dizeler birer şiir denemesi niteliğinde yazılardır. Hiç birisi herhangi bir kalıbın kurallarına uydurulmaya çalışılmamıştır. Dudaktan kaleme kendiliğinden dökülenlerdir.

Bu dizelere sizler anlam yükleyeceksiniz. Eğer bir nebze kendinizi bulabilirseniz, size bir tat sunacaktır. Bu tat, algılamanıza bağlı olarak; hüzün, kahkaha, tebessüm, alay, iç geçirme, belki de gözyaşı olacaktır. Eğer bunu başarabilmişsem lütfen bu dizelere siz şiir deyiniz. O zaman ben de mutlu olacağım.

Size her türlü çiçekle dolu bir bahçe ikram ediyorum. Lütfen koklar mısınız? Bu bahçeye girenlere teşekkür ediyorum. Yetiştirmeye çalıştığım çiçeklerden oluşacak başka bahçelerde buluşmak dileğiyle…

Seyfettin Karamızrak

Yorumlar
Mesaj Yaz 10.12.2010 10:04:31
Tebrik eder, tüm güzelliklerin gönlünüzce olmasını dilerim,ÇIRPINAN YÜREK te buluşmak ümidi ile...

Mesaj Yaz 9.12.2010 14:25:53
Başarılar dilerim ve yeni çiçeklerin bahçenizde boy vermesi dileklerimle...

Mesaj Yaz 8.12.2010 15:36:19
Yolunuz açık olsun, çok şiirsevere ulaşması dileğiyle


Yorum Yapın

ÇIRPINAN YÜREK ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.