ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Filistin İçin Karikatür Yarışması Başladı

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, Filistin'in ünlü çizeri Naci el Ali anısına 'Filistin' konulu bir karikatür yarışması düzenliyor.

19.11.2010

Filistin İçin Karikatür Yarışması Başladı

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, Filistin’in ünlü çizeri Naci el Ali anısına ’Filistin’ konulu bir karikatür yarışması düzenliyor. Seçici kurulunda Filistinli Leyla Halid’in de yer aldığı yarışmaya son katılım tarihi 22 Kasım.

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği’nin Homur Mizah Grubu’yla düzenlediği yarışmanın seçici kurulunda çizer Carlos Latuff, Arab Cartoon sitesinin kurucusu çizer Nedal Hashem ve 1970’li yıllardaki uçak kaçırma eylemleriyle dünyaya Filistin sorununu anlatmayı amaçlayan dünyanın ilk kadın gerillası olarak tarihe geçen Leyla Halid yer alıyor.

Filistin’in ünlü çizeri Naci el Ali anısına düzenlenen yarışmanın seçici kurulunda Türkiye’deki Homur Mizah Grubu’ndan Canol Kocagöz, Atay Sözer, Mustafa Yıldız ve Tonguç Yaşar yer alıyor.

Yarışma sonunda ’Naci el Ali Büyük Ödülü’, ’Hanzala Toprak Ödülü’, ’Hanzala Özgürlük Ödülü’, ’Hanzala İnsan Hakları Ödülü’ ve ’Hanzala İntifada Ödülü’ verilecek. Yaşları 10-17 arasında iki çizere de ’Hanzala Taş General Ödülü’ verilecek.

Ödül töreninden sonra yarışmaya katılan eserlerden bazılarının yer aldığı bir albüm hazırlanacak ve eserlerden oluşan gezici sergi Türkiye’de bir çok ilde, Ortadoğu ve dünyanın bazı şehirlerinde sergilenecek.


Yarışmaya Katılım Koşulları

Yarışmaya katılım orijinal karikatürle olmalıdır. Karikatürlerin bilgisayar çıktısı olarak gönderilmesi halinde ıslak imzalı olması gerekmektedir.

Yarışmaya katılacak eserler A4 veya A3 boyutunda, internet üzerinden gönderilecek eserlerin çözünürlüğü ise 300 dpi olmalıdır.

Gönderilen karikatürlerin herhangi bir yerde yayımlanmış olması engeli olmamakla birlikte eser, başka yarışmalarda ödül almamış olmalıdır. Yarışmacı yarışmaya en fazla 3 eserle katılınabilir.

Katılımcılar, son katılım tarihi 22 Kasım 2010 olan yarışmaya başvuru formunu www.filistindayanisma.org adresinden temin edip eksiksiz doldurarak, eserleriyle birlikte gönderebilirler.

Posta yoluyla katılım adresi: Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği. Hüseyin Ağa Mah. Dudu Odalar Sok. No:10 Kat: 3 Beyoğlu/İstanbul


Naci El Ali’nin Hanzala’sı

10 yaşında köyünden ayrılmak zorunda kalan Filistinli ünlü çizer Naci el Ali, karikatür çizmeyi cezaevinde öğrenit.

Zamanla pek çok Arap ülkesinin dergilerinde, gazetelerinde çizimleri yer alan El Ali’nin en ünlü karakteri bereli vücudu, pırtık giysileri, kirpi saçları ve çıplak ayaklarıyla hep 10 yaşında kalacak bir çocuk olan Hanzala’dır.

Hanzala vatanına dayatılan politikaları reddeder ve sırtını döner. Hanzala, vatanına dönene kadar yüzünü dönmeyecektir. Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, Filistin’in ünlü çizeri Naci el Ali anısına ’Filistin’ konulu bir karikatür yarışması düzenliyor.

Yorumlar
"Filistin İçin Karikatür Yarışması Başladı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Filistin İçin Karikatür Yarışması Başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.