ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Malatya Film Festivaline başvurular başladı

26 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında ilk kez gerçekleştirilecek Malatya Uluslararası Film Festivali’nde Altın Kayısı Ödülü için 12 film yarışacak. Uluslarraası ödülle film yarışmasına başvurular başladı.

17.9.2010

Malatya Film Festivaline başvurular başladı

Malatya Uluslararası Film Festivali, ilk yılından başlayarak mizah ve alt türlerinde çekilmiş, yabancı ve yerli filmlerin birlikte yarışacağı ’Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nı hayata geçiriyor.

Bu bölüme kabul edilen toplam 12 film, ’En İyi Film’, ’En İyi Yönetmen’, ’En İyi Senaryo’, ’En İyi Kadın Oyuncu’ ve ’En İyi Erkek Oyuncu’ dallarında ’Kristal Kayısı’ ödülü için yarışacak.

Uzun Metraj Uluslararası Yarışması’na son başvuru tarihi ise 1 Ekim 2010 olarak belirlendi.

Bu bölümde yarışmak isteyen ve www.malatyafilmfest.com internet adresinde duyurulan festival yönetmeliğinde belirtilen özelliklere uygun olan filmlerin sahiplerinin 1 Ekim tarihine dek festival merkezine başvurmuş olmaları gerekiyor.

Ön elemeyi geçen filmler ve yarışmalı bölüm ana jürisi, Ekim ayı sonunda yapılacak basın toplantısıyla açıklanacak.

Ön elemeden geçerek yarışmalı bölüme kabul edilen yerli ve yabancı toplam 12 film, yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı, film eleştirmeni, sinema tarihçisi, akademisyen sinemacı ve gazetecilerden oluşan 7 kişilik ana jüri tarafından değerlendirilecek. Ödül kazanan filmler 2 Aralık 2010 Perşembe gecesi yapılacak festival kapanış töreninde açıklanacak.

Yarışma kategorileri ve dereceye giren filmlere verilecek ödüller ise şöyle:

En İyi Film 10.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Yönetmen 3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Senaryo 3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Kadın Oyuncu 3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü
En İyi Erkek Oyuncu 3.000 Euro ve Kristal Kayısı Ödülü

Jüri Özel Ödülü Kristal Kayısı Ödülü
SİYAD Ödülü (En İyi Film) Plaket
Kemal Sunal Halk Ödülü Plaket

Katılımcılar yarışma başvuru formlarına festival merkezinden ulaşabilirler ya da yukarıda belirtilen web adresinden online başvuru yapabilirler. Ayrıca festival merkezini telefonla arayarak yarışma koordinatörleri Cemre Ceren Asarlı ve Hande Öçalan’dan ayrıntılı bilgi alabilirler.

Malatya ve ülkemizin kültür sanat dünyası yeni bir oluşum kazanıyor!

Festival, Malatya Valisi Ulvi Saran’ın himayesinde, Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma – Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından bu yıl ilk kez 26 Kasım – 2 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinliğin organizasyonu, daha önce Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’ni gerçekleştiren İstanbul Organizasyon’ca yapılıyor. Festivalin danışma kurulunda ise; oyuncular Nehir Erdoğan ve İzzet Günay, yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, tiyatro ve sinema oyuncusu Kenan Işık, 16 yıl İstanbul Film Festivali yönetiminde görev almış Ali Sönmez, FIPRESCI Genel Başkan Yardımcısı ve SİYAD üyesi Alin Taşçıyan yer alıyor.

T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığı, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İnönü Üniversitesi, Malatya İl Özel İdaresi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası festivalin hayata geçirilmesine büyük destek veriyor.

Malatya’ya ve ülkemize yeni bir uluslararası sinema buluşması kazandıracak olan festivalde 100’e yakın film gösterilirken, pek çok yan etkinlik de gerçekleştirilecek.

Yorumlar
"Malatya Film Festivaline başvurular başladı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Malatya Film Festivaline başvurular başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.