ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Bal' filmi İsveç'e çıkartma yapıyor

Yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun, Berlin Film Festivali'nde ''Altın Ayı'' ödülünü alan ''Bal'' filmi İsveç'te 10 sinemada birden gösterime giriyor.

15.9.2010

'Bal' filmi İsveç'e çıkartma yapıyor

Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, ’’Bal’’ filminin gösterime girecek olması dolayısıyla İsveç’e gelen yönetmen Semih Kaplanoğlu onuruna bu akşam resepsiyon verdi.

Resepsiyona, büyükelçilik görevlileri ile İsveç’te yaşayan Türkler ve İsveçli davetliler katıldı.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Semih Kaplanoğlu, filminin gösterime girecek olması nedeniyle İsveç’te bulunduğunu belirterek, daha sonra Norveç’e geçeceğini, ’’Bal’’ filminin gelecek günlerde de Norveç’te vizyona gireceğini söyledi.

Filmin 1 Ekimden itibaren İsveç’te değişik kentlerdeki 10 sinemada gösterileceğini bildiren Kaplanoğlu, Berlin Film Festivali’nden sonra ’’Bal’’ filminin dünyanın 38 ülkesine satıldığını ve gösterilmeye başlandığını anlattı. Kaplanoğlu, ’’Bal filmi, Japonya, Brezilya, Suriye, İran, ABD’nin de aralarında olduğu birçok ülkede de vizyona girecek’’ dedi.

Festivallerde alınan ödüllerin filmlerin tanıtımı açısından önemli olduğunu belirten Kaplanoğlu, ’’Uluslararası alanda son 10 senedir zaten bizim sinemamız çok önemli adımlar atıyor. Berlin’den gelen ödül de filme katkı sağladı. Şimdi daha çok ülkede tanınıyor, daha çok ülkede merak ediliyor ve izleniyor’’ diye konuştu.

Türkiye’de de kendi filmi açısından durumun fena olmadığını ifade eden Kaplanoğlu, ’’Türkiye’de seyircinin kendine özgü bir yapısı var. Ticari filmler çok satış yapıyor ama bizim filmlerimiz de gösterimde olsun, DVD’si olsun, seyirci sayısı biraz daha fazla olsa sevineceğiz ama çok da kötü değil’’ dedi.

Semih Kaplanoğlu ve diğer davetliler, büyükelçilikteki resepsiyonun ardından filmin gösterileceği salona giderek, ’’Bal’’ı izledi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 19.9.2010 16:37:08
Semih Kaplanoğlunun 3 filmlik eseri ''yusuf üçlemesi'' gerçekten izlenmeye değer. Filmde Doğanın unsurları ve anlatımın yalınlığı sizi filme bağlıyor. Ana karakter yusuf zaten çok başka olmuş. başarılı olacağına eminim bir sinemacı olarak idollerimden biridir Semih Kaplanoğlu yolu açık olsun .


Yorum Yapın

'Bal' filmi İsveç'e çıkartma yapıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.