ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ustaya veda

Tiyatro ve sinema sanatçısı Osman Nuri Ergün, 82 yaşında vefat etti.

1.9.2010

Ustaya veda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarından yapılan açıklamaya göre, Ergün için yarın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tören düzenlenecek.
Ergün’ün cenazesi, Bebek Camisi’nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Rize’de 1928 yılında doğan Osman Nuri Ergün, Taksim Atatürk Lisesi’ni bitirdikten sonra Yüksek Denizcilik Okulu’nda okudu.
İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu Çocuk Bölümüne 1947 yılında giren Ergün, 1950’de seslendirme asistanı olarak çalışmaya başladı.

Ergün, 1956 yılında ilk filmi “Şehir Yıldızları”nı yönetti. 80’in üzerinde filme yönetmen olarak imza atan sanatçının önemli filmleri arasında; Kurtuluş Savaşı’nı anlatan “İzmir Ateşler İçinde” (1959), Çetin Altan’ın senaryosundan uyarladığı ve Yılmaz Güney’in oynadığı “Mor Defter” (1964), “Cilalı İbo Casuslar Arasında” (1959) ve “Cilalı İbo Perili Köşkte” (1963) bulunuyor.

Reklam filmleri de yöneten Ergün, 1979’da tekrar İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na girerek, “Balaban Ağa” oyununda Feridun Karakaya ile beraber sahneye çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarından 1994’te emekli olan sanatçı evli, iki kız ve bir torun sahibiydi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 5.9.2010 14:32:18
MEKANI CENNET OLSUN..aLLAH RAHMET EYLESİN..

Mesaj Yaz 2.9.2010 17:12:18
Usta Allah rahmet etsin.Bu mübarek ramazan ayında, ahiret yurduna taşınmakta ayrı bir güzelliğe sahiptir.Allah taksiratını affetsin.Seni sevenlerin, ve aile bireylerinin başı sağ olsun.

Selam olsun size,ey kabir ehli!Bizde sizin peşinizden çok yakında geleceğiz.Allahın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize
olsun.Resulallahın selatu selamı da üzerinize olsun..

Kabriniz cennet bahçelerinden bir bahçe olsun.


Mesaj Yaz 1.9.2010 23:09:52
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun...


Yorum Yapın

Ustaya veda ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.