ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul'un en çok ziyaret edilen müzeleri

İstanbul'da turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi geliyor.

28.7.2010

İstanbul'un en çok ziyaret edilen müzeleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yılın ilk ayında kente gelen turist sayısında yüzde 4,6 azalma yaşanırken, Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı’nı ziyaret edenlerin sayısında geçen yılın ilk 6 ayına oranla yüzde 11’lik bir artış gözlendi. 2009 yılının ilk 6 ayında bu 3 müzeye gelen ziyaretçi sayısı 1 milyon 377 bin 162 iken, bu sayı 2010 yılının aynı döneminde 1 milyon 514 bin 878’e yükseldi.

Yabancı turistler, daha çok Yerebatan Sarnıcı ve Miniatürk’ü, yerli turistler de Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni tercih etti. 15 asırlık tarihiyle birçok efsaneye konu olan, müze olarak gördüğü işlevin yanı sıra sergi, müzik dinletisi ve şiir okumalarına da ev sahipliği yapan Yerebatan Sarnıcı, 2010’un ilk yarısında 722 bin 484 kişi tarafından ziyaret edildi.

Antik çağdan Bizans’a, Selçuklu’dan Osmanlı’ya 3 bin yıllık tarih ve kültür mirasının minyatürlerini Haliç kıyısında buluşturan Miniatürk ve İstanbul’un fethini görsel bir şölenle meraklılarına sunan Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni de 800 bin kişi ziyaret etti.

Yorumlar
"İstanbul'un en çok ziyaret edilen müzeleri" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbul'un en çok ziyaret edilen müzeleri ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.