ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Rize 'Altın Ayı'yla 'Bal'landı

Altın Ayı ödüllü Semih Kaplanoğlu filmi 'Bal', Rize'de yabancı turist sayısını artırdı.

14.7.2010

Rize 'Altın Ayı'yla 'Bal'landı

Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Çamlıhemşin’in Ayder yaylasında çekilen ’Bal’ filminin Berlin Film Festivali’nde ’Altın Ayı’ ödülünü almasının Alman turistlerin gözünü bu bölgeye çevirdiğini söyledi.

Hocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yılında 450 bin turistin Rize’ye geldiğini, bunun 50 binini yabancıların oluşturduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz yıl Gürcistan ve İsrail’den çok sayıda turistin bölgeyi ziyaret ettiğini ifade eden Hocaoğlu, şu bilgileri verdi:

’Bu yıl yabancı turistlerin sayısı ve milliyetlerinde ciddi bir değişim var. İsrailli turist sayısı azalırken, Avrupalı ve Arap turist sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Bunda yabancı ülkelerde düzenlediğimiz tanıtım fuarlarının etkisi var. Ayrıca Ayder yaylasında çekilen filmlerin Avrupa’da gösterilmesi turist sayısına olumlu etki yaptı. Özellikle ’Bal’ filminin Berlin Film Festivali’nde ’Altın Ayı’ ödülünü alması Alman turistlerin gözünün bu bölgeye çevrilmesinde etkili oldu. Arap turistlerin yayla turizmine rağbeti son yıllarda biliniyor’

Rize’de turizmin 5-6 aya yayıldığını belirten Hocaoğlu, ’Ayder artık Türkiye sınırları dışında biliniyor. Turistler bu bölgede yaşadıkları alternatifler nedeniyle tercihini buradan yana kullanıyor. Rafting, doğa sporları, Kaçkarlar turistlerin ilgi odağı. Nisan ayından itibaren tesislerde doluluk oranı üst seviyelerde. Rize, turizmde gerçek değerini bulmaya başladı.

Bunda dağcılık ve film sektörünün katkısı büyük. Kış turizminin de son zamanlarda gelişmesi bölgeyi çok daha ileriye taşıyacak’ diye konuştu.

Hocaoğlu, Avrupalı ve Arap turistlerin konaklama amaçlı bölgeye geldiğini, bu nedenle ekonomik olarak getirilerinin de çok daha fazla olduğunu kaydetti

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.7.2010 20:06:19
bir çamlıhemşinli olarak...film güzeldi..doğayı olduğu gibi yansıttığı içinse mükemmeldi...

Mesaj Yaz 15.7.2010 20:06:19
bir çamlıhemşinli olarak...film güzeldi..doğayı olduğu gibi yansıttığı içinse mükemmeldi...

Mesaj Yaz 14.7.2010 14:43:00
sanat için güzel bir fılmdi
filmde hiç müzik olmaması artı sadece doğa sesiyle çekilmiş
çocukluğa dönüş adı altında
anlatılan olgu
sessizliğin altında ki mucadele adlandırabilirim

kutluyorum tüm emeği geçenleri





Yorum Yapın

Rize 'Altın Ayı'yla 'Bal'landı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.