ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

“Bizantion’dan İstanbul’a: Bir Başkentin 8000 Yılı” Sergisi

Pera Müzesi, beşinci kuruluş yılını tamamlamaya hazırlanırken, yaşarken efsane haline gelmiş Kolombiyalı sanatçı Fernando Botero’yu ağırlıyor.

25.6.2010

 “Bizantion’dan İstanbul’a: Bir Başkentin 8000 Yılı” Sergisi

Haziran 2005’de kapılarını sanatseverlerin ziyaretine açmış olan Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, beşinci kuruluş yılını tamamlamaya hazırlanırken, yaşarken efsane haline gelmiş Kolombiyalı sanatçı Fernando Botero’yu ağırlıyor.

21. yüzyılın en çok merak uyandıran sanatçılarından Fernando Botero, 64 yapıttan oluşan geniş kapsamlı bir sergiyle, Türk sanatseverlerle ilk kez Pera Müzesi’nde buluşacak. Günümüz estetik anlayışına yeni bir yorum getiren Botero’nun bu sergisi sirk, boğa güreşi, Latin Amerika halkı, Latin Amerika yaşamı, ölüdoğalar ve sanat tarihinin geçmiş ustalarından uyarlamaları kapsayan altı bölümden oluşuyor.

Abartı ve fantastik olana eğilimli Latin Amerika kültürü kökeni ile Avrupa kültürünü olağanüstü şekilde birleştirerek resimlerine karakteristik bir özellik katan, 1932 Kolombiya doğumlu Fernando Botero, uzun yıllardır New York’ta ve Avrupa’da yaşamasına rağmen Latin Amerikalı ruhunda hiçbir şeyin değişmediğini, ülkesiyle bütünleşmiş birisi olduğunu ifade ediyor.

Dünya sanatının yaşayan en büyük ustalarından biri olan Fernando Botero ve eşi Yunanlı sanatçı Sophia Vari, Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın davetlisi olarak Türkiye’ye gelecek. Botero çiftine yurt dışından, galerici, eleştirmen ve koleksiyonerlerden oluşan 100 kişiyi aşkın bir grup eşlik edecek.


Mekan: Pera Müzesi
Meşrutiyet Caddesi No.65
34443 Tepebaşı - Beyoğlu - İstanbul
212 334 99 00

Yorumlar
" “Bizantion’dan İstanbul’a: Bir Başkentin 8000 Yılı” Sergisi " haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

“Bizantion’dan İstanbul’a: Bir Başkentin 8000 Yılı” Sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.