ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Koyuncu ölümünün 5. yılında anılıyor

LazRock'ın babası Kazım Koyuncu, ölümünün beşinci yılında memleketi Artvin’in Hopa ilçesindeki mezarı başında ve çeşitli kentlerdeki sevenleri ve sivil toplum örgütlerinin düzenleyeceği etkinliklerle anılacak.

24.6.2010

Koyuncu ölümünün 5. yılında anılıyor

Hopa’da ve çevre illerdeki demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, hemşerileri, sevenleri de Koyuncu’nun ölüm saati 12.55’te Kazım Koyuncu’nun mezarı başında buluşacak. Kadıköy’deki Kazım Koyuncu Kültür Merkezi de bu yıl üçüncü kez “Üreterek Anıyoruz” etkinliği düzenliyor.

Etkinlikler yarın 18.00’de Kazım Koyuncu Kültür Merkezi Sinema Atölyesi’nde başlayacak. Koyuncu’nun dostları, yarın saat 19.30’da Taksim’de Mis Sokak’ta buluşarak tulum eşliğinde “Kazım Koyuncu ölümsüzdür” sloganıyla Galatasaray’a kadar yürüyecek.

Tulum ve kemençeyi rock tınılarını buluşturarak Karadeniz müziğine getirdiği yeni solukla, duygulu sesi ve muhalif duruşuyla geniş bir dinleyici kitlesi edinen Kazım Koyuncu 32 yaşında, yakalandığı hastalık nedeniyle 25 Haziran 2005’te yaşamını yitirmişti. Popüler kültürden ve tanıtım kampanyalarından yararlanmamasına karşın 26 Haziran 2005’teki Açıkhava Tiyatrosu’ndaki anma töreni ve 27 Haziran’daki cenaze töreninde binlerce kişi Kazım Koyuncu’yu uğurladı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 9.7.2010 14:03:56
Şarkılar bize emanet teşekkür ettik Dünya'ya . Sen rahat ol deniz çocuk , niyetimiz yok unutmaya .

Mesaj Yaz 7.7.2010 20:59:11
mekanı cennet olsun....karadenizden çıkan cevherlerden biriydi....


Yorum Yapın

Koyuncu ölümünün 5. yılında anılıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.