ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

7. Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı

7. Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı, 17 Ülkeden Gelen 28 Sanatçının Katılımı ile 20–30 Haziran Tarihleri Nevşehir'in Uçhisar Beldesindeki Karlıkevi'nde Yapılacak.

19.6.2010

7. Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı

7. Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı, 17 ülkeden gelen 28 sanatçının katılımı ile 20–30 Haziran tarihleri Nevşehir’in Uçhisar beldesindeki Karlıkevi’nde yapılacak.
Uçhisar Karlıkevi İşletmecisi Abdullah Şen yaptığı açıklamada, bu yıl 7. sini gerçekleştirdikleri Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı ile Türkiye’nin yanı sıra çeşitli ülkelerden gelen güzel sanatların değişik kollarında çalışma yapan kişileri bir araya getireceklerini söyledi.

Şen, Sanatsal alışverişin sağlanmasının yanı sıra büyük bir kültür tarihinin beşiği olan Kapadokya bölgesinde bu kültürün öneminin ortaya konulması ve kültürel bütünlüğün sanat aracılığıyla tanıtımının yapılarak kalıcılığının sağlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Türkiye’den Aysun Uğurlar Say, Mehmet Hacıfettahoğlu, Kaan Meriç, Olca Tansuk Sirkeoğlu, Didem Özışık, Aslı Kutluay, Havva Marta, Zehra Erdeğer, Seydi Murat Koç, Libya’dan Adnan Meatek, ABD’den Dan Ma, Rashalla Roos, Leon Nicholas Kalas, Lübnan’dan Elsa Martini, Yunanistan’dan Chrysoula Skepetzi, Bulgaristan’dan Darina Atanasova Dancheva, Almanya’dan İric C.Dieslr, Avustralya’dan Kim Goldsmith, İsviçre’den Rebakka Kimmich, Arjantin’den Mariana Felcman, Perla Bajder, Fransa’dan Myriam Hammani, İspanya’dan János Sebestyén, İtalya’dan Donatella De Clemente, Kanada’dan Phyllis Dupuy, Hırvatistan’dan Jelena Dabic, Avusturya’dan Erwin Maria Hafner ve Azerbaycan’dan Anar Huseyinzade, başta resim olmak üzere heykel, seramik ve grafik alanlarında 10 gün süre ile sanat kampında çalışma yapacak.

Kamp süresince ortaya konulacak eserler, daha sonra düzenlenecek bir törenle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yorumlar
Mesaj Yaz 21.6.2010 21:16:50
Avanos-Göreme yolu üzerinde, Avanos'a 7 km uzaklıktadır. Bölgenin en yüksek noktasında yer alan ve en eski yerleşimin ne zaman başladığı bilinmeyen Uçhisar, yerleşim birimi açısından Ortahisar’a ve Ihlara Bölgesi’ndeki Selime Kalesi’ne benzemektedir.

Uçhisar’ın kale olarak kullanımı Hititler döneminden başlıyor. Bizanslarda Arap akınlarından korunmak için kale olarak kullanmışlardır.

Uçhisar Kalesi’nin zirvesi aynı zamanda bölgenin panoramik seyir noktasıdır. Kale içerisinde bulunan çok sayıdaki odalar birbirine merdivenler, tüneller ve koridorlarla bağlanmıştır. Odaların girişlerinde ise -tıpkı yer altı yerleşimlerinde olduğu gibi-giriş/çıkışı kontrol altına almaya yarayan sürgü taşları bulunmaktadır. Çok katlı bir özelliğe sahip olan Kale’nin bazı mekanları bugün yer yer göçtüğünden dolayı tüm mekanlara ulaşmak ne yazık ki mümkün olamamaktadır.

Uçhisar’ın doğu, batı ve kuzeyinde yeralan bazı peribacaları Roma Dönemi’nde mezarlık amacıyla oyulmuştur. Girişleri genellikle batı yönüne bakan mezarların iç kısımlarında ölülerin yatırıldığı klineler bulunmaktadır. Gerek Kale’nin eteklerinde gerekse Kale’de çok az sayıda kaya oyma kiliseler tespit edilebilmiştir. Bunun nedeni belki de çok sayıda kilise ve manastıra sahip olan Göreme’nin Uçhisar’a yakın olmasındandır. Kale’nin zirvesindeki Bizans Dönemi’ne ait basit kaya mezarlar ise oldukça tahrip olduklarından ve soyulduklarınden pek özellik arzetmezler.

Uçhisar Kalesinde Ortahisar ve Ürgüp’teki (Bşahisar) gibi kalesi olan yerleşimlerle savunma amacıyla çevreye uzanan uzun tünellerden bahsedimektedir. Fakat bu tüneller yer yer güçlüklerinden dolayı bugün esrarını hala korumaktadır.


bence herkesin görmesi gerek bir doğa harikası..selam olsun ..



Yorum Yapın

7. Uluslararası Kapadokya Sanat Kampı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.